A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інклюзивність у вивченні англійської: стартує хакатон Future Simple Hack

Опубліковано 02 квітня 2024 року о 10:45


Найбільший ІТ-чемпіонат у Європі DEV Challenge оголошує про започаткування серії хакатонів Future Simple Hack у межах мовної програми Future Perfect. Ініціативу спрямовано на об'єднання креативних фахівців різних галузей для створення інноваційних рішень, що полегшать вивчення англійської мови.

Перший хакатон буде присвячений упровадженню інклюзивних підходів у процес навчання англійської. Учасникам запропоновано два треки:

  • AI-трек фокусується на використанні штучного інтелекту для розроблення інструментів, які підвищать цифрову доступність вивчення англійської;
  • EdTech-трек має втілити рішення для комфортного персоналізованого навчального процесу користувачів з інвалідністю.

«Наша мета як держави полягає в забезпеченні доступу до освіти та інноваційних технологій для всіх громадян. Тому фокусом першого хакатону із серії подій Future Simple Hack є інклюзивність. Недавнє дослідження показало, що 89% українців вибирають англійську як пріоритетну мову для вивчення, і це відображає її важливість сьогодні. Інноваційні EdTech-рішення та доступність вивчення англійської мови здатні відкрити нові освітні та кар’єрні можливості для кожного»коментує Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.

До участі запрошують команди та окремих фахівців, які готові створювати інноваційні EdTech-рішення, — студенти, розробники, дизайнери, аналітики, науковці, експерти у сфері AI, представники бізнесу та стартапів, фахівці з освіти, бізнес-менеджменту, маркетингу тощо.

Для участі в першому хакатоні потрібно подати заявку до 19 квітня за поклиланням, зазначивши наявність або відсутність команди. Організатори допоможуть із пошуком команди за потреби.

Ключові дати першого хакатону:

  • 19 квітня: онлайн-відкриття із представленням основних челенджів та учасників;
  • 20–26 квітня: допоміжні активності для команд (Q&A-сесії, інтенсиви, підтримка менторів);
  • 27 квітня: дедлайн подання рішень та визначення фіналістів;
  • 28 квітня: фінал із пітчингом команд-фіналістів, доповідями спікерів, оголошенням переможців.

Найкращі рішення отримають сертифікати на академічну програму SET University, технічний супровід розробки від Access Lab та можливість інтеграції в майбутні партнерські проєкти Future Perfect.

Долучайтеся!

Серія хакатонів реалізовується найбільшим чемпіонатом для IT-фахівців у Європі DEV Challenge за ініціативою Міністерства цифрової трансформації України в межах національної мовної програми Future Perfect. Також проєкт підтримує Sigma Software та перший інноваційний парк — UNIT.City.