A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Глобальний GREENING – 6 липня відбувся вебінар про практики і процеси зеленої трансформації профтехів

Опубліковано 08 липня 2023 року о 10:00


6 липня відбувся вебінар «Green from the box» про екологізацію профтехів – пілотний проєкт із ENE – GRETA та VET Toolbox. До заходу долучилися представники Міністерства освіти і науки та заклади профосвіти з України, Грузії та Вірменії.

Учасники обмінялися ідеями щодо «озеленення» навчальних програм закладів профосвіти, поділилися власними інструментами та практиками. Поговорили про зелену трансформацію і потреби у навичках як для екологізації енергетичного та будівельного секторів, так і для відновлення України.

Профтехосвітяни дізналися більше про набір інструментів «Навички для зеленої трансформації», розроблений у межах VET Toolbox. Побачили приклади проєктів, а також етапи процесу досягнення навичок, необхідних для зеленої трансформації в різних секторах економіки країни. Захід відбувся у межах Європейського року навичок.

Додаткова інформація:

  • Глобальна мережа ETFs for Excellence – ENE – підтримує розвиток професійної майстерності разом із більш ніж 270 центрами професійної майстерності (CoVE) з понад 40 країн.
  • ENEs green VET partnership, GRETA – Greening Responses to Excellence through Thematic Actions – підтримує екологізацію профтехів у відповідь на зелені та цифрові переходи.
  • VET Toolbox – багатопартнерська програма п’яти провідних європейських агенцій з міжнародного співробітництва (Британська Рада, Enabel, Expertise France, GIZ і LuxDev), спрямована на підвищення ефективності профосвіти за підтримки Європейської комісії та уряду Німеччини.