A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цифрові пристрої для вчителів: як ноутбуки стали невід’ємним інструментом навчання

Опубліковано 28 лютого 2023 року о 13:50


У межах домовленостей Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України з компанією «Google» та ЮНЕСКО у січні 2023 році завершилося доставлення останньої партії хромбуків із запланованих 50 тис. для забезпечення потреб українських педагогічних працівників.

ЮНЕСКО опублікував історії вчителів, які отримали пристрої для роботи.

«Проводити онлайн-уроки стало легше», – каже Олена Лижньова, 29-річна вчителька, яка була змушена покинути своє село в Донецькій області та переїхати до міста Дніпро, де нині вона викладає англійську мову в школі.

«Я отримала Chromebook і тепер разом із онлайн-дошкою, стилусом і різними програмами я можу робити уроки набагато цікавішими», – зазначає Олена Лижньова.

Наталя Дереглазова народилася в Харкові, попри війну залишилася жити в своєму місті. Викладає фізику у Харківській спеціальній школі №12 для учнів із порушеннями зору. Chromebook Наталія одержала від Харківської обласної адміністрації у січні 2023 року.

«Я використовую його для онлайн-навчання зі своїми учнями. Це відкриває безмежні можливості як для учнів, так і для вчителів, оскільки можна збільшувати масштаб екрана, що особливо важливо для учнів із порушеннями зору», – Наталія Дереглазова.

Нагадаємо, понад 3 100 ноутбуків отримали вчителі Сумщини й Харківщини.