A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна отримала ще 900 девайсів для сільських шкіл у прифронтових районах

Опубліковано 05 квітня 2024 року о 12:20


Попри повномасштабну війну, в українській освіті активно триває розбудова потенціалу цифрової школи.

БО «100% життя» та ГО «Українська посмішка» за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України реалізують проєкт «Надання цифрових інструментів для подолання відставання у навчанні, соціально-емоційного розвитку та оцінки стану психічного здоров'я для найбільш вразливих 35 тисяч дітей у сільській місцевості».

Для поліпшення навчального процесу та підтримки психоемоційного здоров'я молодших школярів у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській і Херсонській областях класи забезпечують гаджетами з унікальним контентом еKidz.

Днями Україна отримала 900 девайсів із eKidz для розвитку основних навичок читання та вивчення української мови. Найближчим часом їх доставлять до 6 регіонів. Перші 80+ ноутбуків отримали 9 сільських шкіл прифронтових громад Запоріжжя. 18 шкіл Дніпропетровської області вже отримали 182 планшети.

Цю ініціативу реалізовують у межах роботи Коаліції девайсів — об'єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів, — що забезпечуватиме пристроями для онлайн-навчання українських учнів і вчителів. Коаліцію розпочато в Великій Британії за участю Фундації Олени Зеленської, МОН і Мінцифри.