A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

10 000 гаджетів для українських школярів: «Коаліція девайсів» запускає нову фандрейзингову кампанію

Опубліковано 21 березня 2024 року о 14:00


У межах ініціативи «Коаліція девайсів» Міністерство освіти і науки України спільно з міжнародними благодійними організаціями Theirworld / Global Business Partnership for Education оголошує старт фандрейзингової кампанії для забезпечення щонайменше 10 000 девайсами дітей із 10 прифронтових регіонів, де переважає дистанційне навчання.

Благодійна організація Theirworld/Global Business Coalition for Education залучатиме кошти у міжнародних бізнесів, організацій та меценатів, а також усіх, хто хоче підтримати ініціативу та придбає необхідну техніку. Команда «Коаліції девайсів» координуватиме розподіл та передачу гаджетів до громад. Задонатити можна буде через сайт Device Coalition.

Кампанія розгортатиметься навколо глобальної освітньої події ASU+GSV Summit (14-17 квітня) та AI Revolution in Education AIR Show (13-15 квітня). Перші результати будуть оголошені на саміті 15 квітня — на сесії, присвяченій продовженню освіти під час війни в Україні.

Чому це важливо?

Сьогодні 799 344 учні в Україні все ще не мають доступу до очного навчання. У 10 прифронтових регіонах України понад 70% навчання здійснюється в дистанційному форматі. Критична потреба в гаджетах для цих регіонів — 61 151 пристрій для дітей та 29 012 пристрої для вчителів.

Від початку ініціативи «Коаліція девайсів» ми вже доставили та законтрактували 64 000 ноутбуків для дітей із 10 прифронтових регіонів. Спільно з партнерами продовжуємо працювати над закриттям критичної потреби в девайсах.

Цифрові пристрої — це першочергово доступ до якісної освіти та продовження безперервності освітнього процесу навіть під час війни.

Нагадаємо, у січні 2024 року Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України та Фундація Олени Зеленської ініціювали запуск «Коаліції девайсів» — об'єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів, що забезпечує девайсами українських учнів і вчителів, які змушені здійснювати освітній процес дистанційно або змішано. До ініціативи приєднались ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО та Theirworld / GBC for Education як стратегічні партнери. Європейський банк реконструкції та розвитку є офіційним амбасадором Коаліції.

Мета ініціативи — мобілізувати партнерів, щоб забезпечити потребу в девайсах для навчання та надати учням і вчителям рівний доступ до освітнього процесу в громадах, які найбільше постраждали від війни.