• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

ГО Порядоку та критеріїв відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, які підключені до освітнього мобільного додатка «Мрія»

Опубліковано 21 червня 2024 року о 11:45
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Порядку та критеріїв відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, які підключені до освітнього мобільного додатка «Мрія».

Соціальні групи населення та зацікавлені сторони, на які поширюватиметься дія: учасники освітнього процесу, здобувачі освіти та заклади освіти, батьки.

16.02.2024 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №177 «Деякі питання функціонування освітнього мобільного додатка «Мрія», якою затверджено Положення про функціонування освітнього мобільного додатка «Мрія» (далі – Положення).

Згідно з абзацами першим та другим пункту 2 Положення освітній мобільний додаток «Мрія» (далі – додаток «Мрія») є інформаційно-комунікаційною системою, призначеною для автоматизації управління закладами освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти, інформаційної підтримки учнів та батьків, забезпечення рівного доступу до знань, користування освітніми та інформаційними ресурсами, мультимедійними навчальними матеріалами (аудіо- та відеоматеріалами тощо, які відтворюються за допомогою електронних засобів) та іншими навчальними ресурсами, збору, обробки, накопичення або передачі даних про освітній процес, розвитку інтелектуальних та фізичних здібностей учнів, відслідковування їх успішності, формування необхідних для самореалізації компетентностей.

Додаток «Мрія» також призначений для створення, обробки, обміну інформацією та документами в електронній формі, зокрема з центральною базою даних програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту».

Згідно з підпунктом 12 пункту 6 Положення, відповідно до завдань, додаток «Мрія» має такі функціональні можливості: інформування щодо суб’єктів господарювання, які підключені до додатка «Мрія», зокрема, надають учням знижки на товари, послуги, призи, премії, бонуси у зв’язку з використанням Мрія-ID на умовах, визначених ними.

Разом з тим, згідно з пунктом 27 Положення Мрія-ID використовується у передбачених законодавством випадках, зокрема замість та без додаткового пред’явлення учнівського квитка. Учням за бажанням суб’єктів господарювання та у визначеному ними порядку можуть надаватися знижки на товари, послуги, призи, премії, бонуси у зв’язку з використанням Мрія-ID.

Відповідно до абзацу першого пункту 33 Положення, порядок та критерії відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, які підключені до додатка «Мрія», затверджуються Міністерством освіти і науки України. Відтак, з метою врегулювання порядку та критеріїв відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, яке здійснюється на добровільних засадах, та з метою соціальної некомерційної підтримки суб’єктами господарювання освітнього процесу та формування нової освіти України, розроблено проєкт акта.

Суб'єкти господарювання, які виявлять намір (бажання) підключитися до додатка «Мрія», матимуть чіткий та прозорий механізм відбору для такого включення та зможуть долучитися до формування нової освіти України, мотивувати та заохочувати дітей навчатися, розвивати свій людський капітал.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту наказу «Про затвердження Порядку та критеріїв відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, які підключені до освітнього мобільного додатка «Мрія» приймаються у довільній формі до 05 липня 2024 року на електронну адресу: [email protected].

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux