На Львівщині запрацював навчально-практичний центр для кухарів та кондитерів




У Львівській області в м. Стрий на базі Вищого професійного училища № 34 відкрито новий навчально-практичний центр для підготовки кухарів та кондитерів.
Учні закладу професійно-технічної освіти зможуть отримати досвід роботи із сучасним обладнанням, розвивати та закріплювати теоретичні знання на практиці, матимуть можливість розробляти рецептури власних страв та вдосконалювати навички в приготуванні страв європейської кухні. Крім того, учні зможуть відтворювати процеси прийому товару, пакування, перепакування та відправлення.
Для роботи центру придбали сучасне кухонне обладнання: інвентар, інструмент, посуд, мультимедійну техніку. Також облаштували систему вентиляції та кондиціювання повітря.
«Фінансування професійної освіти з державного та обласного бюджетів буде збільшено. Фахівці, які закінчать це училище, на своїх робочих місцях будуть знати що робити і будуть розуміти для чого вони це роблять», – наголосив під час відкриття голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.
«Ми готуємо фахівців до реальних умов, в які вони потраплять після завершення навчання. Лише спільною працею ми змогли облаштувати такий центр. У нас є багато партнерів, які завжди нам допомагають, зокрема в працевлаштуванні учнів кухарської та кондитерської справи. Це підприємства ресторанного господарства курорту Моршин, рекреаційно-туристичної зони Сколівщини та всієї Стрийщини», – додав директор Вищого професійного училища № 34 Олег Кизима.
На створення навчально-практичного центру було залучено майже 2,5 млн грн: із державного бюджету спрямовано 1 млн 600 тис. грн, з обласного – понад 700 тис. грн, ще 100 тис. грн становила спонсорська допомога та кошти самого училища.
Нагадаємо, в Херсонській області було презентовано навчально-практичні центри для електрозварників та майстрів швейного виробництва.