A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відзначили учасників гри «Кіберджура»

Опубліковано 01 березня 2023 року о 14:50


У Міністерстві освіти і науки України в межах реалізації рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про Стратегію кібербезпеки України», затвердженого Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 447/2021, відбувся круглий стіл на тему «Командно-штабна гра «Кіберджура-Крути-2023» за ініціативи ГО «Мережева громадська організація «Міжнародна академія геоінформатики».

У заході взяли участь учні та курсанти закладів освіти та їхні викладачі, дослідники діяльності ОУН і УПА, представники Міністерства оборони України, Міністерства освіти і науки України, Ради національної безпеки і оборони України. Учні та курсанти показали презентації із застосуванням технологій комп’ютерного картографування та моделювання, присвячені подвигу Героїв Крут.

На початку засідання генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Єресько зазначив, що Міністерство освіти і науки України, згідно із затвердженою «Стратегією кібербезпеки» докладає значних зусиль до формування нової сервісної моделі відносин у сфері кібербезпеки, у якій Міністерство сприймається не як джерело вимог, а як партнер у розбудові національної системи кібербезпеки. Процес формування в учнів української національної ідентичності, вимагає інноваційних підходів та комплексного, державно-приватного партнерства.

Представник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Володимир Звєрєв наголосив на важливості продовжити практику щорічного проведення календарних заходів з кібербезпеки в Україні, зокрема залучити профільних фахівців та експертів державних органів, закладів освіти та наукових установ, громадських об'єднань та приватного сектору, а також він зауважив, що 2023 рік проголошено роком кібербезпеки.

На завершення представник Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення МО України Петро Мазіпчук вручив грамоти учням і курсантам, які відзначилися у кіберзахисних заходах і досягли високих результатів у виконанні завдань командно-штабної гри «Кіберджура».

У підсумку керівник відділу позашкільної освіти і виховної роботи МОН України Вадим Овчаренко подякував учасникам і організаторам заходу та зазначив, що до вимірів, де відбуваються сучасні війни – земля, море і небо, додався ще один – кіберпростір, тому освітяни мають навчати цифрової грамотності, посилювати стійкість до кіберзагроз, підвищувати здатність у майбутньому захищати себе, сім’ю, громаду і державу.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет відвідав Державний податковий університет, який є освітньо-науковою візитівкою міста Ірпінь.