A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав Державний податковий університет, який є освітньо-науковою візитівкою міста Ірпінь

Опубліковано 28 лютого 2023 року о 12:55


Учора, 27 лютого 2023 року, Міністр освіти і науки України відвідав Державний податковий університет, який є освітньо-науковою візитівкою міста Ірпінь.

На початку березня 2022 року під час повномасштабного вторгнення рф заклад освіти став одним із найбільших гуманітарних штабів ірпінської громади. Тут від обстрілів ворога переховувалися не тільки освітяни і здобувачі освіти, а й жителі міста, яким було надано необхідну медичну допомогу, теплі речі й харчування.

На жаль, стіни закладу не витримали жорстокої навали окупантів. Руйнувань зазнали 6 студентських гуртожитків, 4 навчальні та адміністративний корпуси, спортивний комплекс. Частково або повністю знищено 50% інфраструктури ДПУ. За попереднім оцінюванням, на відбудову потрібно близько 27 млн євро.

«Подвигом керівництва та педагогічних працівників є те, що університет продовжив надавати освітні послуги для здобувачів вищої освіти за 17 спеціальностями та понад 50-ма освітніми програмами.Незважаючи на руйнування, заклад все одно розвивається», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також під час робочого візиту Міністр мав нагоду зустрітися з науково-педагогічним колективом та студентами. Говорили про підтримку закладів освіти, що постраждали внаслідок збройної агресії рф, упровадження Програми трансформації «Освіта 4.0: український світанок», яку створено на основних засадах та принципах Плану відновлення України.

Важливим питанням для обговорення було організація та проведення вступної кампанії 2023 року. Зі студентством говорили про бачення розвитку студентського самоврядування в університеті.

Нагадаємо, в Україні презентували новий напрям проєкту «DECIDE», спрямований на допомогу дітям, – «Стаємо сильнішими разом!».