• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

Зубик Наталія Василівна – лауреатка конкурсу


 

Зубик Наталія Василівна,

 лауреатка (ІІ місце) всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», 

учителька української мови та літератури Заліщицької державної гімназії 

м. Заліщики Тернопільської області, кандидатка філологічних наук

Освіта: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2010 рік; ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (аспірантура), 2019 рік.

Педагогічний стаж: 11 років.

Педагогічне кредо: «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності» (Р. Кіосакі).

Зубик Наталія Василівна переконана: на сучасному уроці словесності поруч із традиційними методами викладання, що мають вічну й беззаперечну перевагу, варто послуговуватися й інноваційними, які допоможуть не просто йти в ногу з часом, зуміють не лише привернути увагу школярів до предмета, а й сформувати компетентності здобувача освіти ХХІ століття.

У своїй професійній діяльності учитель впроваджує педагогічну ідею: «Розвиток успішної інноваційної особистості в процесі мовно-літературної освіти засобами інформаційно-комунікаційних технологій». Уроки Наталії Василівни багатогранні й сучасні. Учні працюють з онлайн-пазлами, хмарами слів/тегів, QR-кодами, різноманітними інтернет-сервісами мультимедійних дидактичних вправ (наприклад, Learning Apps, Wizer, Wordwall та ін.), різними мобільними застосунками (Kahoot, Padlet, Quizlet тощо).

Шляхом впровадження STEAM-технологій на уроках української мови та літератури педагог разом зі своїми учнями створює якісно новий контент: інтерактивні плакати (ThingLink), ментальні карти (Coogle, Mindmaster, Mindmeister та ін.), віртуальні книги (платформа Story Jumper), комікси (Storyboardthat) тощо.

Учитель переконана: щоб бути ближчими до учнів, потрібно жити в тому віртуальному світі, що й вони, та адаптувати до цього освітній процес. Гейміфікація на уроках словесності допомагає зробити навчання сучасним і цікавим. Учні Наталії Василівни створюють мультфільми в Minecraft, де ілюструють сюжет прочитаних творів або ж презентують розділи. Такий формат спонукає школярів заглибитися в зміст тексту, розвивати свої акторські й режисерські здібності, адже діти озвучують мультфільм, додають музичний супровід, аудіоефекти тощо.

Щороку учні Зубик Н. В. стають призерами та переможцями районного, обласного етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика; Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка. У 2019 році її учениця стала призером IV етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка, а у 2021 році учень став переможцем заключного етапу цього конкурсу та Президентським стипендіатом. Вихованці Наталії Василівни – багаторазові переможці Міжнародного конкурсу «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці.

Зубик Н. В. підготувала 13 переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України та переможця ІІІ (заключного) етапу.

Наталія Василівна активно займається науковою роботою в галузі літературознавства. Є дійсним членом Всеукраїнської наукової версифікаційної школи. Результати науково-дослідницької та методичної роботи вона представляє на конференціях, семінарах, студіях міжнародного, всеукраїнського та обласного рівнів, також проводить численні майстер-класи, тренінги, де обґрунтовує важливість використання інтернет-ресурсів на уроках словесності, пропонує новітні методи й форми такої роботи, які створюють умови для розвитку в школярів умінь і навичок, необхідних для життя. Є автором 19 праць, що опубліковані у фахових збірниках міжнародного та всеукраїнського рівнів. Веде персональний блог.

Різноаспектний формат педагогічної діяльності Зубик Наталії Василівни сприяє всебічному формуванню інноваційної особистості, її цифрових умінь і навичок – тих ключових компетентностей, які необхідні здобувачеві освіти в Україні та у світі у ХХІ столітті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux