• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

Молодик Катерина Юріївна – переможниця конкурсу

Молодик Катерина Юріївна,

переможниця всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», 

учителька української мови та літератури Черкаського гуманітарно-правового ліцею Черкаської міської ради Черкаської області

Освіта: Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди», 2016 рік; Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014 рік.

Педагогічний стаж: 7 років.

Педагогічне кредо: «Ми маємо вміти навчатись та перенавчатись упродовж усього життя».

Катерина Юріївна активно популяризує імідж успішного вчителя, мотивує освітян до змін у руслі сучасних тенденцій. Завдяки своїй тренерській діяльності з питань медіаграмотності постійно спілкується з педагогами з усієї України, аналізує сучасні напрями розвитку української освіти та активно пропонує громадам шляхи вирішення проблем.

Педагог вважає, що медіаграмотність є однією з основоположних навичок сучасної людини. З 2019 року за її ініціативи Черкаський гуманітарно-правовий ліцей бере участь у проєкті з медіаграмотності Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів «Розрізняй та перевіряй: інфо-медійна грамотність». Також учнів ліцею залучено до міжнародного проєкту Generation global.

Також пані Катерина вважає актуальною технологію «Точка успіху», адже розуміння того, що будь-якої величини можна досягнути, будь-який проєкт – утілити, є надважливим для сучасної молоді. Учителька долучилася до розроблення конструкт-концепції Черкаського гуманітарно-правового ліцею, яка спрямована на формування ключових компетентностей успішної особистості. Під час роботи з учнями вона активно використовує основні позиції цієї унікальної педагогічної технології: освітній патерн, модель старту, точка успіху (технологія «Створення ситуації успіху»), потоки (технологія колективного творчого, морального виховання).

У своїй діяльності Катерина Молодик зосереджує увагу на розвитку м’яких навичок, медіаграмотності, читацької грамотності, критичного мислення. Вона вважає, що учні мають виховуватись на засадах рівності, толерантності та скасуванні усеможливих стереотипів.

У здобутку Катерини Молодик 79 перемог її учнів на усіх етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Учителька є автором наукових статей, популяризує свій досвід на конференціях, тренінгах і семінарах, активна у соціальних мережах. Веде свій Youtube канал, записує онлайн-уроки та короткі відео з підготовки до ЗНО.

Катерина Юріївна є співавтором посібників та методичних розробок, які відзначені золотими та срібними медалями на міжнародних виставках сучасної освіти, серед них: методичні посібники «Конструкт-концепт Черкаського гуманітарно-правового ліцею у формуванні ключових компетентностей успішної особистості», «Організація освітнього простору Черкаського гуманітарно-правового ліцею у забезпеченні успішної соціалізації сучасної молоді», «Практичні інструменти формування соціокультурної компетентності в освітньому просторі Черкаського гуманітарно-правового ліцею» та інші.

Її мета – покращити сучасну систему освіти на всеукраїнському рівні та зробити усе можливе, аби сучасний учитель був успішним і мав відповідний соціальний та матеріально достойний статус у нашій державі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux