• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

“ЗНО в магістратуру”: понад 55 тис вступників пройшли ЄВІ з іноземної мови - це на 16% менше від загальної кількості зареєстрованих на іспит

Опубліковано 02 липня 2019 року о 17:54

55 186 вступників, які виявили бажання скласти “ЗНО в магістратуру”, пройшли єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. Це 84,4% від загальної кількості зареєстрованих. Таку інформацію надає Український центр оцінювання якості освіти за результатами проведення основної сесії ЄВІ сьогодні, 2 липня 2019 року.

Вже завтра, 3 липня, на сайті УЦОЯО будуть розміщені тестові зошити з ЄВІ та правильні відповіді до них.

Основна сесія ЄВІ проводилася у дві зміни: перша – о 10:00, друга – о 14:00. На складання іспиту було відведено 60 хвилин, під час яких учасникам пропонувалися 42 завдання. Загалом тест складався з двох частин: “Читання” (22 завдання) та “Використання мови” (20 завдань). Максимальна кількість балів, яку може набрати вступник - 42.

Скласти іспит можна було з англійської, німецької, французької або іспанської мов.

Для допуску до пункту тестування зареєстрований учасник мав пред'явити екзаменаційний листок, оригінал документа, що посвідчує особу, серія та номер якого зазначені в екзаменаційному листку, а також запрошення-перепустку. За результатами обох сесій 103 учасники не допущено до пунктів тестування, з них 50 - через відсутність одного з обов’язкових документів, 53 - через запізнення.

Для осіб, які не змогли взяти участь в основній сесії ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, є можливість зареєструватися для участі у додатковій сесії. Вони мають упродовж 3 днів з моменту проведення тестування подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Важливо, що участь у додатковій сесії можуть взяти вступники, які:

  1. брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але стосовно них допущено порушення процедури проведення вступних випробувань, яке вплинуло на об’єктивність встановлення його результатів, що підтверджено відповідним рішенням регламентної комісії;
  2. брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але не змогли завершити виконання завдань вступних випробувань у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням інших обставин у пункті тестування, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій;
  3. не змогли взяти участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

Нагадаємо, що ЄВІ з іноземної мови мали складати вступники в магістратуру спеціальностей галузей знань “Гуманітарні науки” (крім спеціальності 035 “Філологія”), “Соціальні та поведінкові науки”, “Журналістика”, “Право”,  “Сфера обслуговування”, “Міжнародні відносини”, “Культура і мистецтво” (крім мистецьких спеціальностей), “Богослов’я”, “Управління та адміністрування”,  “Інформаційні технології”, “Публічне управління та адміністрування”.

Вступники в магістратуру спеціальностей “Право” та “Міжнародне право” також мають складати єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей. Воно відбудеться 4 липня 2019 року.

Раніше на сайті МОН було розміщено роз'яснення про те, які категорії вступників можуть отримати додаткові бали під час вступу на бакалавра








Більше за темою Вища освіта та освіта дорослих
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux