• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

Оголошення про надання МОН інформації про потребу в підвезенні здобувачів освіти

Опубліковано 14 травня 2024 року о 16:20
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік», Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2024 р. № 418 (зі змінами) (далі — Порядок та умови), Міністерство освіти і науки України оголошує про початок проведення розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів.

Головним розпорядником субвенції є Міністерство освіти і науки України.

Для підготовки пропозицій щодо розподілу субвенції облдержадміністрації, військові адміністрації до 22 травня 2024 року повинні надати МОН інформацію про потребу в підвезенні здобувачів освіти за формою, що додається.

Інформація надається через систему електронної взаємодії органів державної влади (СЕВ ЦОВВ) або через надсилання відповідної інформації на електронну адресу Міністерства освіти і науки України: [email protected] та секретаря комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів: [email protected]

Потреба в підвезенні визначається станом на 01 вересня 2024 року.

Для визначення потреби до уваги беруть розрахунок кількості здобувачів освіти, які навчаються (будуть навчатися в наступному навчальному році) виключно за очною (поєднанням очної та дистанційної) формою здобуття освіти та проживають у сільській місцевості на відстані понад 2 км від закладу освіти на закріпленій за закладом освіти території.

Комісія МОН готує пропозиції щодо розподілу субвенції пропорційно до кількості здобувачів освіти кожної області, які потребують підвезення відповідно до законодавства та підвезення яких не забезпечено шкільними автобусами.

Закупівлю шкільних автобусів (розподіл субвенції між бюджетами територіальних громад) здійснюють тільки для тих закладів освіти, у яких освітній процес організовано за очною та (або) поєднанням очної та дистанційної форм здобуття освіти та які мають укриття, що відповідає Державним будівельним нормам у черговості, визначеній Порядком та умовами.

У 2024 році згідно з пунктом 46 Порядку та умов для здійснення розподілу субвенції між окремими областями застосовується коефіцієнт: 4 (Харківська область), 2 (Дніпропетровська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Херсонська та Чернігівська області), 1 (для решти областей).

До розрахунку потреби в підвезенні не включають здобувачів освіти закладів, які розташовані на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, які визначено розділом II переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 р. № 309, і закладів загальної середньої освіти, у яких освітній процес організовано лише за дистанційною формою здобуття освіти та для яких придбання шкільних автобусів і розподіл субвенції не здійснюється.

Назва області

Кількість здобувачів освіти, що проживають у сільській місцевості, потребують підвезення та здобувають освіту в закладах загальної середньої освіти в очній (поєднанням очної та дистанційної) формі, мають укриття та не розташовані на території громад, тимчасово окупованих російською федерацією

Кількість здобувачів освіти із графи 2, для яких організовано підвезення шкільними автобусами

1

2

3

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux