• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

Конкурс на отримання бюджетних коштів за КПКВК 2201140

Опубліковано 14 червня 2024 року о 13:50
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України оголошує про початок 14 червня 2024 року проведення конкурсу на отримання бюджетних коштів на 2024 рік закладами фахової передвищої та вищої освіти, що належать до сфери управління МОН, за бюджетною програмою 2201140 «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти» (далі – конкурс).

Відповідно до пункту 4 Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2021 р. № 475 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 07 червня 2024 р. № 661) (далі — Порядок) бюджетні кошти спрямовуються на:

  1. здійснення невідкладних аварійно-відбудовних та ремонтних робіт;
  2. реалізацію проєктів, пов’язаних з будівництвом (новим будівництвом, капітальним ремонтом, реконструкцією та реставрацією) захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення із захисними властивостями сховища/протирадіаційного укриття, призначених для укриття учасників освітнього процесу закладів фахової передвищої та вищої освіти;
  3. здійснення заходів, пов’язаних з приведенням підвальних та/або цокольних приміщень закладів освіти у стан, придатний до використання їх як найпростіших укриттів;
  4. здійснення заходів, спрямованих на дотримання вимог пожежної безпеки у закладах освіти;
  5. забезпечення закладів освіти технічними засобами оповіщення та інформування;
  6. придбання генераторів, електрогенераторних установок, трансформаторів, систем безперебійного електроживлення, акумуляторів, іншої електричної апаратури, пристроїв для фільтрування або очищення води, іншого обладнання довгострокового користування для безперебійного тепло-, водо-, електро- і газопостачання (далі – обладнання), що забезпечує створення безпечних умов навчання в тих закладах освіти, де освітній процес здійснюється за особистої присутності здобувачів освіти, а також для забезпечення проживання у гуртожитках таких здобувачів освіти;
  7. здійснення заходів з енергоефективності;
  8. розбудову мережі та відновлення гуртожитків, пошкоджених в результаті бойових дій, для забезпечення проживання здобувачів освіти у тих закладах освіти, де освітній процес здійснюється за особистої присутності здобувачів освіти;
  9. виготовлення проєктної (проєктно-кошторисної) документації для виконання робіт (здійснення заходів) на об’єктах закладів фахової передвищої освіти.

Відповідно до пункту 9 Порядку для розподілу бюджетних коштів МОН утворює комісію, яка за результатами розгляду заявок на відповідність вимогам, зазначеним в оголошенні, надає рекомендації щодо фінансування за рахунок бюджетних коштів конкретних об’єктів, робіт та заходів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Під час підготовки рекомендацій щодо виділення коштів перевага надається роботам і заходам:

  • які будуть виконуватися, здійснюватися за напрямами, зазначеними у підпунктах 1-5, 8 і 9 пункту 4 Порядку;
  • завершення виконання, здійснення яких відбудеться до кінця поточного року, що повинно бути зазначене у заявці і підтверджене строками виконання робіт, зазначеними у поданих на конкурс документах.

Бюджетні кошти не можуть бути спрямовані на:

  • придбання товарів, робіт і послуг, не пов’язаних з напрямами, визначеними пунктом 4 цього Порядку;
  • здійснення за рахунок коштів загального фонду державного бюджету робіт, проєктів та заходів на об’єктах закладів освіти, місцем розташування яких є території, віднесені згідно з переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженим наказом Мінреінтеграції, до окупованих територій або до територій активних бойових дій;
  • оплату посередницьких послуг;
  • здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку.

Відповідно до Порядку для участі у конкурсі на отримання бюджетних коштів закладам фахової передвищої та вищої освіти необхідно в термін до 03 липня поточного року (включно) надіслати до МОН на паперових носіях пакет документів, зазначених у додатку до цього оголошення (у вигляді засвідчених копій), поштовим зв’язком або надати особисто через канцелярію МОН з позначкою «Конкурс на отримання бюджетних коштів за КПК ВК 2201140».

Наголошуємо, що 03 липня 2024 рокуце кінцева дата реєстрації пакету документів в канцелярії МОН.

  • Згідно з пунктом 8 Порядку обов’язковою умовою отримання бюджетних коштів закладами вищої освіти є наявність у пакеті документів затвердженої проєктної (проєктно-кошторисної) документації для робіт, що виконуватимуться за рахунок бюджетних коштів.

Критеріями оцінювання заявок за напрямами (об’єктами, заходами) є: 

  • обґрунтування необхідності проведення робіт (заходів);
  • наявність повного і належним чином оформленого пакета документів, що подаються для участі в конкурсі, у залежності від напряму виділення бюджетних коштів, зазначеному в пункті 4 Порядку;
  • строки завершення робіт, що відображаються у заявці й підтверджуються поданими на конкурс документами.

Додаток:

  1. Форма заявки на отримання бюджетних коштів із Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2024 році.
  2. Перелік додаткових документів, що подаються на розгляд Комісії з розподілу коштів за напрямами (об’єктами, заходами) за бюджетною програмою КПКВК 2201140 «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти»
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux