A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ВНТУ розробили “пілотну версію” портативного робота для безконтактного вимірювання температури тіла людини

Опубліковано 22 вересня 2020 року о 17:03


На кафедрі комп’ютерних наук Вінницького національного технічного університету розроблено "пілотну версію" портативного робота для безконтактного вимірювання температури тіла людини. 

Робот розробили минулого року для участі у всеукраїнському хакатоні IТ-SCOUTS із робототехніки "Smart City". Тоді команда кафедри комп’ютерних наук студенти Володимир Шепель, Роман Гульчак і Андрій Капацин, здобула четверте місце серед 19 студентських команд з усієї України.

Цьогоріч до робота додали модуль для безконтактного вимірювання температури тіла людини і написали програму обробки виміряних значень. Також до нього додали LCD-дисплей для виведення інформації про поточну температуру із одночасною рекомендацією подальших дій. 

Зараз робот у реальному часі проводить безконтактне вимірювання температури тіла людини, найбільш інформативно виходить із чола, зап’ястя або ж шиї.

"Сучасний світ динамічно змінюється. І ми просто не можемо бути осторонь. Особливо, коли нам є що запропонувати. Отже, ми приймаємо виклик починаємо адаптувати наші розробки до вимог часу і застосовувати креативний підхід у нових розробках задля нехай іноді і незначного, проте покращення суворих карантинних реалій. Саме тому модернізували одного із наших роботів для умов карантину”, зазначив завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор Андрій Яровий.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині побудували новий дитячий садок на 115 місць.