• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

Михайленко Ярослав Володимирович – лауреат конкурсу

Михайленко Ярослав Володимирович,

лауреат (ІІІ місце) всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», 

учитель трудового навчання комунального закладу навчально-виховний комплекс «Мишковицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Великоберезовицької селищної ради 

Тернопільського району Тернопільської області

Освіта: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2007 рік.

Педагогічний стаж: 14 років.

Педагогічне кредо: «Пісня і праця – дві великі сили! Їм я до скону бажаю служить» (Іван Франко).

Учитель досконало володіє сучасними інноваційними освітніми методиками і технологіями, активно їх використовує та поширює в освітньому середовищі. Він презентує оригінальні, інтерактивні ідеї, активно впроваджує форми та методи організації освітнього процесу, що забезпечують максимальну самостійність навчання учнів. Педагог активно і успішно використовує інформаційно-комунікаційні технології, застосовує нові навчальні інструменти для створення динамічних презентацій (Prezi, Padlet, Genially), QR-коди, тести, онлайн-опитування, ігри, вікторини на платформах «На урок», LearningApps, Kahoot, Plickers, Microsoft Forms і сервіси Google.

На уроках трудового навчання і технологій Ярослав Володимирович забезпечує умови для формування в учнів технічно-творчих здібностей шляхом набуття практичних умінь та навичок. Його урокам притаманний творчий настрій, атмосфера доброзичливості та активної співпраці вчителя і учнів. При вивченні програмового матеріалу, особливо у старших класах, вчитель використовує метод проєктів. Основну увагу звертає на творчі проєкти, які враховують інтереси учнів, їхні вікові та індивідуальні особливості та мають практичне застосування.

Михайленко Я. В. є учасником Тернопільської обласної програми «Еко-школа», у рамках якої розробив авторську навчальну програму «Еко-дизайн засобами STEM». Учитель постійно бере участь у засіданнях творчих груп, конференціях, практичних та семінарських заняттях тощо. Також активно популяризує свій досвід під час лекцій для вчителів трудового навчання, керівників гуртків науково-технічного напрямку, які проходять курси підвищення кваліфікації у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Ярослав Володимирович постійно працює над вдосконаленням рівня своєї професійної майстерності, бере участь у проєктах професійного розвитку, є лауреатом обласного туру Всеукраїнського конкурсу керівників гуртків науково-технічного напряму «Джерело творчості – 2017», лауреатом другого (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Основи здоров’я».

Учні та вихованці Михайленка Ярослава Володимировича є постійними призерами та переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання, де за останні три навчальні роки учні посіли 7 призових місць у ІІ етапі, 3 призових місця в ІІІ етапі. Щорічно його вихованці є переможцями І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» та Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді з судномодельного спорту.

Ярослав Володимирович переконаний, що кожен учень цікавий своєю оригінальністю, а завдання вчителя – зберегти цю оригінальність, розширити можливості кожного учня, розвивати його мислення та уяву, а це можливо тільки при використанні активних та інтерактивних методів навчання, які стимулюють пізнавальну діяльність учнів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux