У МОН обговорили результати та перспективи проекту щодо культури здорового харчування у змісті шкільної освіти

22 грудня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся підсумковий семінар «Культура здорового харчування у змісті шкільної освіти: Проект «3 молочні продукти на день» – результати та перспективи».
Вчителі та директори шкіл із різних областей України представили результати впровадження заходів щодо здорового харчування, формування відповідального споживання та вміння здійснювати якісний вибір. Основними формами роботи з учнями стали уроки, конкурси, вікторини, шкільні проекти, незалежне тестування продукції тощо.
Варто відзначити, що під час створення навчально-методичних матеріалів було використано провідний досвід підприємств-виробників молочної продукції. Ці підприємства якраз і стали ініціаторами та реалізаторами проекту «Три молочні продукти на день» в межах соціальної відповідальності, зокрема, «Данон Україна», «Пепсіко Україна», «Лакталіс Україна», «ПАТ Бель Шостка Україна» та ін.
Директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Валерій Биков підкреслив, що споживачам дуже важливо мати відкритий доступ до інформації про виробництво. Адже сьогодні саме інформаційне середовище є засобом, де школярі, вчителі навчаються та формують громадянську позицію щодо оточення та пропозицій ринку.
Після семінару учасники відвідали підприємство з виробництва дитячого харчування у м. Вишневе Київської області, де на власні очі побачили цикл виробництва молочної продукції. Технологи підприємства відповіли на запитання вчителів щодо особливостей переробки молока, складу різних продуктів, їх безпеку для дітей та дорослих тощо. Завдяки такій екскурсії педагоги дізналися більше про етапи виробництва молочної продукції, розвінчали існуючі міфи про молоко та молочні продукти.
Загалом учасники семінару відзначили важливість формування культури здорової поведінки й свідомої споживчої культури дітей через подібні програми та заходи з учнями, що ґрунтуються на реальному досвіді.