• Людям з вадами зору
  • A-
    A+
  • English

У Боярці відбулося відкриття Школи супергероїв

Опубліковано 06 вересня 2023 року о 15:55
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України
Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

5 вересня у КНП Київської обласної ради «Київська обласна дитяча лікарня» у місті Боярка відкрили освітній центр державної установи «Школа супергероїв».

В урочистому заході взяли участь міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, заступниця міністра освіти і науки України й засновниця ДУ «Школи супергероїв» Євгенія Смірнова, радниця — уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, державний секретар Міністерства освіти і науки України Максим Ярмистий, ведуча й кураторка проєкту «Право на освіту» й кураторка ДУ «Школа супергероїв», голова піклувальної ради Наталія Мосейчук, народний депутат України, член піклувальної ради «Школи супергероїв» Сергій Колебошин, заступниця голови Київської обласної адміністрації Жанна Осипенко, заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Леся Карнаух, в. о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, координаторка ментального здоров’я Київщини Віолетта Дворнікова, голова міської ради Боярської ОТГ Олександр Зарубін, генеральна директорка КНП «Київська обласна дитяча лікарня» Катерина Савінова, член піклувальної ради «Школи супергероїв» Олександр Сич, співголова ГО «Батьки СОС» і членкиня піклувальної ради «Школи супергероїв» Олена Парфьонова.

«Нарешті відбулося свято — відкриття освітнього центру Школи супергероїв у Боярці в Київській обласній дитячій лікарні. Ми з нашими супергероями чекали цього все літо. Ще до появи яскравого освітнього простору наші вчителі вже проводили заняття з карапузами. Ми встигли надати понад 500 освітніх послуг для 130 дітей. Сьогодні ж нарешті відбулося те, що ми чекали три місяці. Тепер ми й наші вихованці маємо фантастичний простір для навчання та здійснення мрій. Дякуємо всім причетним до цього свята», — прокоментувала Тетяна Рубець, завідувачка ДУ «Школа супергероїв» у Боярці.

Зараз в Україні працює 11 освітніх центрів ДУ «Школа супергероїв», що забезпечують право на освіту дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в різних куточках країни. «Школа супергероїв» у Боярці — це перший такий освітній центр у Київській області та вже третій осередок у лікарнях України, який відкрився під час війни. Тут діє закон ергономіки, комфорту й функціональності: нарешті діти, які перебувають на лікуванні, зможуть пізнавати нове, креативити, не відставати від однолітків й безперервно здобувати освіту за шкільною програмою. І головне — отримувати від цього задоволення та впевнено йти до одужання.

Основне завдання школи — забезпечувати освітні послуги для дітей, які перебувають на лікуванні або реабілітації в закладах охорони здоров’я, зокрема дітей, які постраждали внаслідок військових дій, отримали поранення чи стали жертвами фізичного, сексуального чи психологічного насильства, дітей, що мають тяжкі захворювання, зокрема онкозахворювання, чи потребують довготривалої реабілітації (мають психічні захворювання та розлади поведінки тощо).

Усі послуги, які надає школа, є безоплатними для батьків і фінансуються державою. Навчання не заважає лікуванню дітей і здійснюється лише з дозволу та за рекомендаціями лікарів з урахуванням стану дитини. За період існування школи було надано освітні послуги 2930 дітям.

На заході учасникам провели екскурсію класами Школи супергероїв. Зокрема, вони взяли участь в уроці з біології й поспілкувалися із супергероями, дізнаючись про їхні враження від навчання в школі.

«Дитина у центрі уваги — це цінність команди Школи супергероїв, яка відгукується мені на всі 100 %. Індивідуальний підхід до кожної дитини, яскраві сучасні класи й заряджена позитивом команда роблять усе, щоб перебування дітей у лікарні не стало для них часом втрачених можливостей. А навпаки — вони могли здобути необхідні знання та вміння, цікавий досвід і нових друзів», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

«Сьогодні нові класи відкрили у Боярці. Тепер малечі хворіти — не страшно. З ними класні, веселі, розуміючі вчителі. Вони і навчать, і розпалять. Неймовірні відчуття від події. Величезна подяка усім, хто робив ці простори можливими: дизайнерам, спонсорам, депутатам, освітянам, активу Школи супергероїв! Захопливого навчання!» — прокоментувала ведуча телеканалу «1+1 Україна», кураторка проєкту «Право на освіту» й ДУ «Школа супергероїв» Наталія Мосейчук.

Працюючи у тестовому режимі, сьогодні Школа супергероїв у Київській обласній дитячій лікарні в місті Боярці вже надала 500 освітніх послуг для 130 дітей. Першого вересня у новій школі пролунав дзвоник для двох першокласниць.

Одна дівчинка проходить лікування в хірургічному відділенні. Для неї з мамою було неймовірним сюрпризом, що перше вересня для Маргарити не просто відбудеться — у неї ще й буде спогад про те, як саме вона подала перший дзвоник. Друга дівчинка-першокласниця проходить лікування в неврологічному відділенні, на жаль, лікарі передбачають довготривалу реабілітацію. Тож відкриття Школи супергероїв стало для дитини особливо позитивним моментом, адже так не хочеться відставати від однолітків, особливо в першому класі.

«Мене вразило, що в лікарні може бути школа. Це неймовірно, що діти, які зараз перебувають тут, можуть навчатися, гратися та хоч трішки відриватися від своїх процедур. Хочу подякувати всім, хто доклав зусиль до відкриття Школи супергероїв», — поділилася мама маленької пацієнтки Людмила Рябошапченко.

Освітній осередок у КНП Київської обласної ради «Київська обласна дитяча лікарня» вдалося створити завдяки міжнародній юридичній компанії «Dentons» та співпраці громадського сектору й бізнесу — ГО «Маленьке серце з мистецтвом» та «1+1 медіа», Посольства США в Україні, проєкту «Право на освіту», соціально відповідального бізнесу ТОВ «ЕдПро», служби безпеки «Сіріус», дизайн-бюро «Dvoetochie», дизайн-студії Ionosfera, салону «Modnashtora» і дизайнерці Наталії Гудименко.

Тепер, коли ремонт у Школі супергероїв завершено й простір оснащено, у планах — збільшити охоплення дітей і кількість наданих освітніх послуг утричі. Продовжуємо разом створювати рівні можливості та комфортні умови для навчання!

Довідково

Державна установа «Школа супергероїв» була створена рішенням уряду (постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 року № 1160) відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти», прийнятого Верховною Радою України 15.07.2021, з ініціативи Офісу Президента, уряду України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки першої леді України Олени Зеленської.'

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux