Безоплатний курс для керівників шкіл і садочків: як ефективно організувати якісне та безпечне харчування

На платформі Prometheus зʼявився новий курс «Ефективна організація харчування в закладі освіти». Це програма підвищення кваліфікації всіх, хто причетний до організації харчування у закладах освіти: для керівників закладів дошкільної, загальної середньої та спеціальної освіти, а також представників органів управління освітою.
Курс охоплює такі теми:
- Етапи та завдання реформи шкільного харчування
- Принципи та вимоги до організації харчування в закладах освіти
- Впровадження системи НАССР, дотримання норм безпечності та гігієни
- Особливості формування меню, організація роботи буфету, облік і контроль якості
- Проведення закупівель та робота з постачальниками
- Комунікація з батьками, учнями та громадою щодо здорового харчування
Слухачі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації (30 годин/1 кредит ЄКТС), конспекти та додаткові матеріали, що допоможуть застосувати знання у школі чи дитячому садку своєї громади.
Серед спікерів курсу — представники Міністерства освіти і науки України, Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, Команди реформи шкільного харчування, закупівельники, нутриціологи, управлінці та інші експерти, серед яких: Валентина Полторак, Ірина Шумік, Євген Клопотенко, Дмитро Соловей, Марія Міщенкова, Орест Степаняк та інші. Курс відкривають вітальні звернення Першої леді України Олени Зеленської та Міністра освіти і науки України Оксена Лісового.
Розпочати навчання: prometheus.org.ua/prometheus-free/efektyvne-kharchuvannya
Відеокурс підготовлено Швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PH Zürich за підтримки Швейцарії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Командою реформи шкільного харчування, ДУ “Професійні закупівлі”, ГО “Національна асоціація громадського харчування”, ГО “Культ Фуд”, майданчиком електронних аукціонів Е-Тендер в межах реалізації реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.