A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

14.06.2022



У МОН ОБГОВОРИЛИ СТВОРЕННЯ УКРИТТІВ У ДИТЯЧИХ САДКАХ І ШКОЛАХ

6 червня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет і Перший заступник Міністра Андрій Вітренко обговорили з депутатами Київської міської ради завершення 2021/22 навчального року, вступну кампанію та початок нового навчального року.


БЕЗПЕКОВІ УМОВИ ТА ПІДГОТУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

7 червня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет узяв участь у нараді, яка відбувалася під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Під час наради обговорили питання підготовки закладів освіти до початку 2022/23 навчального року, створення безпечних умов перебування дітей, учнів, студентів і працівників у них з урахуванням збройної агресії рф. 


«СУЧАСНЕ ДОШКІЛЛЯ ПІД КРИЛАМИ ЗАХИСТУ»

Рубрику «Сучасне дошкілля під крилами захисту» доповнено новими матеріалами, що містять відеозаняття для дітей дошкільного віку з різних видів діяльності та корекційні активності. Матеріали підготували педагоги закладів дошкільної освіти з окупованого Херсона, упорядник – Наталія Шаповал. Також у випуску оригінальні музичні заняття від Тетяни Коваленко із Сум.


ЕКСПЕРТИ УІРО ТА ЮНІСЕФ РОЗРОБИЛИ «ТИХІ» ІГРИ, ЩО ДОПОМОЖУТЬ ВІДНОВИТИ ЕМОЦІЙНИЙ СТАН ДІТЕЙ

«Тихі» ігри допоможуть налагодити спілкування між учасниками та сприятимуть проживанню позитивних емоцій і реакцій. Ігри можна легко адаптувати до різної аудиторії, змінювати образи та теми.


РОЗПОЧАВСЯ ПРОЄКТ «НАШІ УЛЮБЛЕНІ КНИЖКИ» ДЛЯ МАЛЕЧІ

Експерти Українського інституту розвитку освіти спільно з ЮНІСЕФ запустили проєкт «Наші улюблені книжки», у межах якого батьки та педагоги можуть безоплатно завантажити для дітей різних вікових категорій українські аудіокнижки (зокрема й ті, що входять до шкільної програми).


СТАРТУВАВ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОНЛАЙН-МАРАФОН «РЕАЛІЗАЦІЯ ЗМІСТУ ДЕРЖАВНОГО СТАНДАРТУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В ПАРЦІАЛЬНИХ ПРОГРАМАХ»

Запрошуємо педагогів закладів дошкільної освіти взяти участь у Всеукраїнському онлайн-марафоні. Заходи відбуваються щочетверга з 17:00 до 18:00.


ПЛАТФОРМА РОЗВИТКУ ДОШКІЛЬНЯТ НУМО РОЗШИРЮЄТЬСЯ

ЮНІСЕФ у партнерстві з МОН розширює програму розвитку якісної дошкільної освіти в Україні, що покликана допомогти дітям, батькам і педагогам продовжити освітній процес в умовах війни. Онлайн-платформа НУМО 3.0 містить розділ з дитячим онлайн-садком і освітніми мультфільмами від ЮНІСЕФ. Згодом з’являться й матеріали з мінної безпеки, гігієни та здорового харчування.


ГРУПИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ «ПОРУЧ» ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ

Запрошуємо освітян на безоплатні групи психологічної підтримки, під час яких вони зможуть отримати фахові поради, поспілкуватися з колегами й психологами про війну та її вплив на власне самопочуття й самопочуття вихованців. Долучитися до щотижневих зустрічей можна, заповнивши форму за посиланням.


МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК BEBBO, ЯКИЙ ДОПОМАГАЄ БАТЬКАМ ПІКЛУВАТИСЯ ПРО ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ 

Мобільний додаток Bebbo створено для підтримки батьків та осіб, які доглядають за дітьми віком від 0 до 6 років. Він містить необхідні матеріали та інструменти, що допоможуть дорослим стежити за здоров’ям та розвитком дітей.


НОВІ ВИПУСКИ ДИТЯЧОГО ОНЛАЙН-САДОЧКА НУМО

Дитячий онлайн-садок НУМО – це відеозаняття для дітей віком від 3 до 6 років. Ініціатива допоможе батькам зайняти дитину пізнавальними та розвивальними активностями і, наскільки це можливо, відволікти від війни. Нові випуски садочка доступні до перегляду на ютуб-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформі MEGOGO.


«ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ»: TELEGRAM-КАНАЛ, СТВОРЕНИЙ З ТУРБОТОЮ ПРО БАТЬКІВ І ДІТЕЙ

Як психологічно допомогти дитині під час війни? Як впоратися з тривогою в укритті? Педагоги та дитячі психологи за підтримки МОН публікують актуальну інформацію у телеграм-каналі «Підтримай дитину». У спільноті наявні прості рекомендації, ігри та вправи для розвитку, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації.