A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Звернення Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Опубліковано 20 лютого 2021 року о 09:30


Шановні українці!

 

У сьому річницю розстрілу активістів Майдану ми з глибоким сумом і болем у душі вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за європейський вибір, демократичні цінності та гідне майбутнє України. 

Історично справедливим є ухвалення 17 січня 2021 року Парламентом  Постанови про Заяву Верховної Ради України, що визначає Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Документ привертає увагу суспільства до необхідності розслідування «справ Майдану», яке має бути завершено, а винуватці мають постати перед судом. 

Україна заплатила занадто високу ціну за ідеали демократії, поклавши на вівтар Свободи найдорожче – життя своїх мужніх та безстрашних дітей, воїнів Небесної Сотні – заради того, щоб стати членом європейської сім’ї, розбудовувати сильну економіку, виховувати свідому високоосвічену  молодь. 

Наш курс залишається незмінним. Сьогодні абсолютно всі завдання та цілі стратегії діяльності Міністерства освіти і науки України мають європейську складову та розробляються відповідно до міжнародних стандартів. Однак, упроваджуючи спільні з Європейським Союзом реформи, ми не маємо права забувати про подвиг наших Героїв, що викликав колосальні зміни в історії держави. 

Безсмертні душі Героїв Небесної Сотні вічно житимуть у пам’яті народу, як відлуння реквієму «Пливе кача...».

Мої співчуття сім’ям загиблих українців. Низький уклін.

Герої не вмирають! Ушануймо їхню пам’ять хвилиною мовчання!