A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Звернення Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з нагоди Дня захисту дітей

Опубліковано 01 червня 2022 року о 10:15


Дорогі наші діти!

Вітаю вас із Днем захисту дітей – святом, яке затверджено на державному рівні Указом Президента України і щорічно відзначається 1 червня.

Діти – майбутнє нашої держави. І тому питання захисту їхніх прав на життя, розумового, духовного, морального і соціального розвитку, а також права на освіту є пріоритетним для держави. Адже права людини починаються з прав дитини – це загальноприйнята норма для всіх цивілізованих країн.

На жаль, широкомасштабна військова агресія російської федерації проти України назавжди змінила життя українських дітей.

Та я вірю, що наші діти, наше майбутнє – це покоління сильних, незламних, міцних духом і вірних за покликом серця! Саме вони будуть творити нову Україну і вже  сьогодні є складовою героїчної нації.

Ми пишаємося українськими дітьми, які в умовах жорстокої  війни не тільки вчаться в закладах освіти, активно займаються в гуртках і секціях, а ще й перемагають у міжнародних змаганнях!

Дорогі діти, наполегливо здобувайте знання, творіть, розвивайте свої здібності, будьте щасливими і здоровими!

Жорстока війна росіян на українській землі забирає життя наших дітей. Це невимовний біль.  Ми ніколи не забудемо і не пробачимо російським окупантам за злочини проти людства. Світла і вічна пам'ять ангелам України!