A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Куба в Україні

Опубліковано 12 січня 2022 року о 14:49


12 січня 2022 року відбулася зустріч Міністра Сергія Шкарлета з Натачею Діас Агілерою, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Куба в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи відновлення співпраці у сфері освіти та науки, а також участь української делегації в 13-му Міжнародному Конгресі з вищої освіти Universidad 2022, що організовує Міністерство вищої освіти Республіки Куба та кубинські університети в місті Гавана. Проведення заходу заплановано на 7-11 лютого цього року.

«Обраний організаторами формат зацікавив низку українських закладів вищої освіти, готових скористатися нагодою представити власний досвід і напрацювання у сфері інноваційної вищої освіти на міжнародному рівні», – зазначив Сергій Шкарлет.

В свою чергу Натача Діас Агілера повідомила, що пандемія вплинула на розвиток нових підходів до організації та здійснення освітнього процесу, в результаті чого Республіка Куба знаходиться в пошуках міжнародного співробітництва для реалізації спільних проєктів. 

«Міжнародний конгрес вищої освіти "Університет 2022" має стати майданчиком для обговорення успішних кейсів реформування освіти та науки, обміну досвідом задля створення нових векторів міжуніверситетського співробітництва», – підкреслила Натача Діас Агілера.

У зустрічі також взяли участь ректори Київського національного університету будівництва та архітектури (Петро Куліков), Національного авіаційного університету (Максим Луцький) та Білоцерківського національного аграрного університету (Олена Шуст).

Надзвичайний і Повноважний Посол передала Сергію Шкарлету запрошення від Міністерства вищої освіти Республіки Куба на міжнародний Конгрес із вищої освіти Universidad 2022.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет і президент НАН України Анатолій Загородній провели робочу зустріч для узгодження діяльності у 2022 році.