A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Знову явка 100% та найшвидше голосування - учасники 24-ї Української антарктичної експедиції вже віддали голос на виборах Президента

Опубліковано 21 квітня 2019 року о 16:01

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» уже завершено голосування на виборах Президента України. Воно почалося сьогодні, 21 квітня 2019 року, о 8.00 за місцевим часом (14.00 за київським часом) і тривало близько години.

Для голосування у другому турі президентських виборів на станції «Академік Вернадський» було створено спеціальну дільницю. На ній свій голос змогли віддати всі учасники 24-ї Української антарктичної експедиції - 12 полярників та полярниць. Тобто явка склала 100%.

Головою дільничної комісії став начальник експедиції Ігор Дикий.

Протокол з результатами буде оприлюднено після закінчення голосування в Україні.

Нагадуємо, що 31 березня українські полярники також голосували в першому турі виборів. Тоді в голосуванні на станції “Академік Вернадський” взяли участь 34 громадянина – 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців. Вони також повним складом,  тобто зі 100% явкою,  віддали свій голос на виборах Президента.  

Учасники українських антарктичних експедицій мають можливість реалізувати своє виборче право на станції «Академік Вернадський» з 1998 року. Вони можуть взяти участь в обранні Президента та парламенту (голосувати за списки партій), проте не голосують за кандидатів у мажоритарних округах та не беруть участі у місцевих виборах.