A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

“ЗНО в магістратуру”: понад 55 тис вступників пройшли ЄВІ з іноземної мови - це на 16% менше від загальної кількості зареєстрованих на іспит

Опубліковано 02 липня 2019 року о 17:54

55 186 вступників, які виявили бажання скласти “ЗНО в магістратуру”, пройшли єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. Це 84,4% від загальної кількості зареєстрованих. Таку інформацію надає Український центр оцінювання якості освіти за результатами проведення основної сесії ЄВІ сьогодні, 2 липня 2019 року.

Вже завтра, 3 липня, на сайті УЦОЯО будуть розміщені тестові зошити з ЄВІ та правильні відповіді до них.

Основна сесія ЄВІ проводилася у дві зміни: перша – о 10:00, друга – о 14:00. На складання іспиту було відведено 60 хвилин, під час яких учасникам пропонувалися 42 завдання. Загалом тест складався з двох частин: “Читання” (22 завдання) та “Використання мови” (20 завдань). Максимальна кількість балів, яку може набрати вступник - 42.

Скласти іспит можна було з англійської, німецької, французької або іспанської мов.

Для допуску до пункту тестування зареєстрований учасник мав пред'явити екзаменаційний листок, оригінал документа, що посвідчує особу, серія та номер якого зазначені в екзаменаційному листку, а також запрошення-перепустку. За результатами обох сесій 103 учасники не допущено до пунктів тестування, з них 50 - через відсутність одного з обов’язкових документів, 53 - через запізнення.

Для осіб, які не змогли взяти участь в основній сесії ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, є можливість зареєструватися для участі у додатковій сесії. Вони мають упродовж 3 днів з моменту проведення тестування подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Важливо, що участь у додатковій сесії можуть взяти вступники, які:

  1. брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але стосовно них допущено порушення процедури проведення вступних випробувань, яке вплинуло на об’єктивність встановлення його результатів, що підтверджено відповідним рішенням регламентної комісії;
  2. брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але не змогли завершити виконання завдань вступних випробувань у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням інших обставин у пункті тестування, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій;
  3. не змогли взяти участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

Нагадаємо, що ЄВІ з іноземної мови мали складати вступники в магістратуру спеціальностей галузей знань “Гуманітарні науки” (крім спеціальності 035 “Філологія”), “Соціальні та поведінкові науки”, “Журналістика”, “Право”,  “Сфера обслуговування”, “Міжнародні відносини”, “Культура і мистецтво” (крім мистецьких спеціальностей), “Богослов’я”, “Управління та адміністрування”,  “Інформаційні технології”, “Публічне управління та адміністрування”.

Вступники в магістратуру спеціальностей “Право” та “Міжнародне право” також мають складати єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей. Воно відбудеться 4 липня 2019 року.

Раніше на сайті МОН було розміщено роз'яснення про те, які категорії вступників можуть отримати додаткові бали під час вступу на бакалавра