A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Зміни у структурі, визначення керівників та пріоритетні напрями роботи: відбулося перше засідання новообраної Громадської ради при МОН

Опубліковано 08 серпня 2018 року о 16:32

Вчора, 7 серпня 2018 року, у залі Колегії Міністерства освіти і науки України відбулось перше засідання Громадської ради при МОН. У новому складі вона працюватиме протягом двох років. За кожним представником ради закріплюється напрям роботи, над яким, зокрема, працюють громадські активісти та експерти.

Під час зустрічі було визначено керівний склад ради, пріоритетні напрями роботи та утворено три нові комітети у структурі органу - комітет дошкільної, позашкільної та загальної середньо освіти; вищої, фахової передвищої освіти і науки; антикорупційної діяльності та кадрових питань.

Так, головою Громадською ради обрано керівника ГО “Молодіжна правозахисна агенція” Микиту Андрєєва. Його першим заступником стала голова Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного авіаційного університету Марія Рощук. Секретарем Громадської ради визначили виконавчого директора ВГО “Асоціація випускників Малої академії наук України” Віру Іванчук.

“Громадська рада відрізняється від звичайних неурядових організацій тим, що представляє інтереси не однієї, а десятків або сотень організацій. Крім того, це колегіальний орган, а відтак він убезпечений від звинувачень в однобічному підході до вирішення проблем і від впливу на його рішення”, - зазначив Микита Андрєєв.

Наступне засідання Громадської ради заплановано на 15 вересня 2018 року.

Довідково. Громадська рада при Міністерстві освіти і науки України - це тимчасовий консультативно-дорадчий орган, утворений для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, ефективної взаємодії Міністерства освіти і науки України з інститутами громадянського суспільства, здійснення громадського контролю за діяльністю МОН, врахування побажання громадськості при формуванні та реалізації державної політики у сфері компетенції МОН.