A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Змінено порядок конкурсу наукових робіт та інноваційних проєктів, які фінансуються в межах допомоги ЄС Україні у програмі «Горизонт 2020» – рішення Уряду

Опубліковано 28 квітня 2021 року о 16:36


Уряд ухвалив зміни до Положення про конкурсний відбір наукових, науково-технічних робіт та проєктів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу для виконання зобов’язань України в Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій  «Горизонт 2020».

Рішення ухвалено сьогодні, 28 квітня 2021 року, постановою Кабінету Міністрів України в частині розширення напрямів спрямування коштів спеціального фонду, отриманих за рахунок відповідного зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу.

Документом передбачено визначення процедури проведення Міністерством освіти і науки України конкурсного відбору наукових, науково-технічних робіт та проєктів, які фінансуватимуться за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу у рамках програми «Горизонт 2020».

За результатами проведення конкурсного відбору буде надано фінансову підтримку на такі заходи:

  • придбання обладнання та матеріалів для проведення наукових досліджень закладами вищої освіти та науковими установами з метою стимулювання їх участі у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій  «Горизонт Європа»;
  • виконання та реалізація закладами вищої освіти, суб’єктами малого і середнього підприємництва та науковими установами наукових, науково-технічних робіт та наукових, науково-технічних проектів;
  • фінансова підтримка інноваційної діяльності закладів вищої освіти, наукових установ;
  • надання підтримки суб’єктам господарювання, спрямованої на відшкодування витрат на проведення техніко-економічного обґрунтування науково-технічних проектів у сфері наукових (науково-технічних робіт) та витрат на підтримку інноваційної діяльності суб’єктів господарювання.

Постанову розроблено на виконання кроку 510, пріоритету 13.5. Розвиток науки та інновацій Плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік, відповідно до Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України в Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Нагадаємо, МОН створює умови для активізації діяльності наукових парків.