A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Жодна дитина, чию школу зруйнували, не залишиться за межами освітнього процесу – Сергій Шкарлет

Опубліковано 22 червня 2022 року о 19:30


Міністр Сергій Шкарлет у ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив, що учні та вчителі, чиї школи були зруйновані під час війни, будуть переведені до найближчих навчальних закладів.

«Вчителі шкіл, у яких буде впроваджено офлайн-навчання, мусять повернутися на робоче місце», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, педагоги з регіонів, у яких очне навчання буде визнане небезпечним, можуть викладати онлайн і отримувати за це зарплату.

«Вчителі не мають статусу держслужбовця та мають право працювати онлайн. За умови, що процес онлайн-навчання задекларований органами влади», – поінформував Міністр.

Сергій Шкарлет підкреслив, що жодна дитина, чию школу зруйнували, не залишиться за межами освітнього процесу. Як і вчителі, які мають бути працевлаштовані.

Міністр також повідомив, що Україна потребує понад 3 тис. шкільних автобусів. Реалізація ініціативи допоможе всім дітям зі зруйнованих шкіл відвідувати уроки в інших закладах. Наразі МОН працює над розв’язанням цього питання.

«До війни мережа шкільних автобусів України налічувала понад 7 тис. одиниць. Наразі наша потреба – близько 3 тис. автобусів. Міністерство освіти звернулося до іноземних представників і державних установ щодо розширення мережі шкільних автобусів для підтримки освітян і дітей», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, педагоги Миколаївщини отримали майже 600 ноутбуків від ЮНІСЕФ.