A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Збільшено посадові оклади працівників УЦОЯО – рішення Уряду

Опубліковано 13 січня 2021 року о 15:55


Сьогодні, 13 січня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову щодо внесення змін до постанови КМУ від 18 листопада 2015 року № 985 «Про упорядкування умов оплати праці працівників Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти». 

Згідно з документом місячні посадові оклади працівників Українського центру оцінювання якості освіти порівняно з минулим роком збільшаться в 1,2 раза, в регіональних центрах – в 1,5 раза. Найменування посад відповідатимуть нормам законодавства. 

«Зміни до постанови Уряду розроблено за ініціативою МОН з метою поліпшення умов оплати праці, що стимулюватиме досягнення високих результатів праці, підвищену відповідальність працівників та зниження корупційних ризиків під час реалізації завдань співробітниками УЦОЯО, які організовують проведення зовнішнього незалежного оцінювання», – зауважив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Підвищення рівня заробітних плат освітянам, зокрема і працівникам УЦОЯО, було одним з найважливіших завдань Міністерства наприкінці минулого року. На цьому наголошував очільник МОН.

Якщо станом на 1 вересня 2020 року місячний посадовий оклад спеціаліста 1 категорії УЦОЯО становив 9 605 грн, то з 1 січня 2021 року становитиме 11 526 грн. У вересні минулого року місячний посадовий оклад методиста регіонального центру оцінювання якості освіти складав 5 388 грн, то з початку нового року – 8 082 грн.

При цьому слід зазначити, що розміри посадових окладів працівників Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти, які сьогодні схвалені Урядом, будуть змінені в установленому порядку, як це передбачено у пункті 5 постанови КМУ від 18 листопада 2015 року № 985.

«Неодноразово звертався до Міністерства фінансів з пропозицією погодити проєкт рішення щодо збільшення заробітної плати. Вдалося дійти принципової згоди щодо підвищення посадових окладів працівникам УЦОЯО та регіональних центрів», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Постанова набуває чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 січня 2021 року. 

Нагадаємо, за тиждень нового року для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося понад 13 тисяч осіб.