A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Завершилися Всеукраїнські учнівські олімпіади з 26 навчальних предметів

Опубліковано 13 квітня 2018 року о 16:17

В Україні пройшов ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 26 навчальних предметів, які Міністерство освіти і науки проводить у березні-квітні. У змаганнях взяли участь понад 2,5 тис учнів 8-11 класів.

У Вінниці провели олімпіаду з української мови та літератури, яка тривала протягом чотирьох днів. У змаганнях взяли участь 154 учні, знання яких оцінювали 54 члени журі. За результатами олімпіади 76 учасників нагородили дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів. Організатори обіцяють, що 10 школярів, які отримали дипломи І ступеня, рекомендуватимуть на здобуття стипендії ім. Т. Шевченка.

В олімпіаді з географії, яка пройшла у Тернополі, брали участь 147 школярів. На завершення змагань організатори подарували кожному книгу. Під час проведення конкурсу учасникам влаштували екскурсію у Центрі науки Тернополя, музеї та театрі.

Заключний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії відзначився перемогою 79 учнів. Олімпіада ж проходила протягом п'яти днів у Полтаві.

Представивши експериментальний проект, учасник олімпіади з хімії Євген Устименко отримав запрошення від спонсора заходу на міжнародний медичний симпозіум. Там хлопець зможе презентувати наукову публікацію та претендувати на участь у науковому форумі.

На Хмельниччині пройшов фінальний етап олімпіади з трудового навчання (технологій). Програма змагання складалась із трьох турів: теоретичного конкурсу, комплексної роботи та творчого проекту. Вироби, спроектовані та виготовлені на олімпіаді (крім кулінарних), виставляли на аукціон, де кожен бажаючий мав можливість їх придбати.

Наприкінці березня підбили підсумки ХХІІІ Всеукраїнської олімпіади з історії, яка пройшла у Чернігові. За результатами змагання  дипломи  І ступеня отримали 10 учнів, ІІ ступеня – 21 учень, ІІІ – 38 учнів. Під час фінальної зустрічі символ олімпіади було передано представникові Львівщини, адже наступну олімпіаду з історії планують провести у Львові.

Представники журі додатково вручили нагороди керівникам учнівських команд у номінаціях: «За волю до перемоги», «Учитель-наставник абсолютного переможця IV етапу ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії», «Серце віддаю дітям», «Берегиня олімпіади».

У Харкові провели заключні етапи олімпіад одразу з двох іноземних мов - англійської та іспанської. У заходах взяли участь школярі 9-11 класів, які представляли 24 регіони України. Серед них 114 учасників брали участь у олімпіаді з англійської мови, а 46 - з іспанської. Оргкомітет та журі визначили переможцями 56 учнів - у олімпіаді з англійської, 23 учні - з іспанської мови.

Продовжила цикл учнівських змагань олімпіада з інформатики. На початку квітня до Миколаєва з'їхалися 129 школярів, які протягом чотирьох днів демонстрували знання з комп'ютерних технологій. На завершення переможцям разом з дипломами вручили призи - книги, портативні девайси та мобільні аксесуари.

На Закарпатті вручили 108 дипломів І-ІІІ ступеня учасникам, які успішно склали завдання олімпіади з економіки. Оцінювали роботи учасників 41 член журі, до якого увійшли науковці та фахівці відповідної галузі.

На іншому кінці України - в Одесі - провели учнівську олімпіаду з математики, яку оцінювали 55 провідних фахівці. Після чотириденного змагання, переможцями фінального етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики стали 87 учасників. З них 12 учнів отримали дипломи І ступеня, 24 учні – дипломи ІІ ступеня та 51 учень – дипломи ІІІ ступеня.

За підсумками виконаних завдань у Сумах нагородили переможців ювілейної LV Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Окрім відзнак, школярів, які вибороли дипломи І та ІІ ступеня, отримали подарунки. Програмою олімпіади було передбачено не тільки виконання завдань, а й екскурсії містом, похід до музею альпіністів. Також дітей познайомили з історіями видатних фізиків Сумщини.

154 переможці обласних олімпіад прибули до Черкас для того, щоб взяти участь у XXХIХ Всеукраїнській учнівській олімпіада з біології. Протягом тижня учасники виконували завдання теоретичного та практичного туру. Там школярі показали свої вміння та навички у використанні обладнання й техніки для проведення біологічних експериментів.

Завершила низку учнівських змагань олімпіада з астрономії, яка в квітні відбулася у Києві. Конкурс проходив у кілька турів - теоретичний, практичний та псевдоспостережний. Вперше за 8 років олімпіади псевдоспостережний тур був проведений у Київському планетарії. Там школярі спостерігали за моделлю зоряного неба, а після виконання завдань переглядали повнокупольні фільми.

Переможці отримали дипломи, карти та глобуси зоряного неба. Організатори також подарували кожному учаснику книжку з цікавими фактами про астрономію.