A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Завершилася серія вебінарів щодо оцінювання результатів навчання учнів для вчителів-предметників пілотних шкіл НУШ

Опубліковано 22 грудня 2021 року о 17:02


Сьогодні, 22 грудня 2021 року, було проведено вебінар щодо особливостей оцінювання у соціальній та здоров’язбережувальній освітній галузі, яким завершилася серія вебінарів з питань оцінювання результатів навчання учнів для вчителів-предметників пілотних 5-х класів Нової української школи, що навчаються за новим Державним стандартом базової середньої освіти.

Вебінари проводило Міністерство освіти і науки спільно з Командою підтримки реформ МОН та учасниками робочих груп з розроблення Державного стандарту базової середньої освіти.

Мета вебінарів – систематизувати зворотний зв'язок від педагогів ЗЗСО- учасників проєкту для розроблення фінального варіанту документації, яка буде рекомендована для використання у 5 класах упродовж 2022/23 навчального року. Як відомо, що спільна робота з учителями пілотних класів розпочалася ще у жовтні, коли педагоги та залучені експерти з оцінювання разом працювали над проєктом свідоцтва досягнень та рамкою критеріїв оцінювання. 

З-поміж питань, які обговорювали під час вебінарів:

  • проєкт Свідоцтва досягнень (особливості відповідної галузі) та його зв'язок зі Стандартом базової середньої освіти;
  • критерії для визначення рівня досягнень за групами результатів; 
  • особливості застосування тематичного оцінювання, проведення діагностичних робіт;
  • можливі алгоритми розрахунку підсумкової семестрової оцінки; 
  • приклади інструментів підсумкового оцінювання;
  • пропозиції щодо заповнення журналу, зокрема щодо можливості фіксувати рівні досягнень за кожною групою результатів без дати.

Зокрема, відбулись вебінари щодо особливостей оцінювання у технологічній, мовно-літературній (іншомовна освіта), математичній, громадянській та історичній, інформатичній, мистецькій / міжгалузевому інтегрованому курсі «Драматургія і театр» та мовно-літературній (українська мова, українська література, зарубіжні літератури) освітніх галузях.

Нагадаємо, розпочала роботу платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо» – znaimo.gov.ua. Вона є частиною реформи системи шкільного харчування, яка відбувається в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.