A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Завершилась Х Зимова Студреспубліка, де учасники поміркували над розвитком України та людства

Опубліковано 12 березня 2018 року о 15:23

На Буковині завершилася Х Зимова Студреспубліка присвячена темі “Україна і людство: що ми можемо зробити для світу?”. Під час заходів учасники разом з експертами обговорили стратегію розвитку України та її партнерський потенціал для світових лідерів. Крім того, вони запропонували кілька варіантів щодо майбутнього людства.

Участь у Студреспубліці взяли студенти, активісти та молодь з усієї України. Під час фінальної гри вони розглянули варіанти для розвитку людства. Серед них - рівні можливості та свободи, модернізація освіти, розробка штучного інтелекту або перехід до віртуального життя. У підсумку гравці визначилися, що розвиток технологій не є гарантією для розвитку світу. Тому людство має приділити увагу освітньому напряму, що має стати базисом для змін. Зокрема, важливо готувати “агентів змін”, які займатимуться новим просвітництвом.

Також учасники обговорили й інші глобальні питання - погіршення екології, бідність, цифрову несвободу, загрозу ядерної катастрофи тощо.

Спікери заходів - філософи, економісти, митці та політологи, -  провели з учасниками низку факультативів та лекцій. У останній день програми для студентів влаштували екскурсії у Чернівцях.

Найактивніші учасники обговорень отримали дипломи та заохочувальні подарунки.