A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Затверджено Порядок проживання та утримання учнів у пансіонах закладів освіти

Опубліковано 03 листопада 2021 року о 17:31


Сьогодні, 3 листопада 2021 року, на черговому засіданні Уряду затверджено Порядок проживання та утримання учнів у пансіонах закладів освіти. 

Метою прийняття акта є встановлення умов і правил проживання та утримання учнів у пансіонах ліцеїв, спеціальних закладів загальної середньої освіти (навчально-реабілітаційних центрів і спеціальних шкіл), гуртожитків закладів спеціалізованої освіти (наукових, мистецьких, спортивних, військових ліцеїв та ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою), до яких вони зараховані на навчання. Порядок передбачає забезпечення учнів харчуванням, медичним обслуговуванням та іншими послугами відповідно до законодавства.

Учні ліцеїв, закладів спеціалізованої освіти наукового профілю та спеціальних закладів загальної середньої освіти поселяються до пансіонів у разі, коли:

  • місцем офіційної реєстрації або фактичного проживання учнів є населений пункт поза межами населеного пункту, в якому розташований відповідний заклад освіти, а також час у дорозі до закладу в один бік транспортом загального користування та транспортом, що здійснює спеціальні пасажирські перевезення, перевищує одну годину;
  • індивідуальною програмою реабілітації учням встановлено обмеження фізичного навантаження.

Учні закладів спеціалізованої освіти мистецького профілю поселяються до пансіонів на підставі наказу керівника закладу за умови наявності вільних місць у пансіоні та у разі, коли місцем офіційної реєстрації або фактичного проживання учнів є населений пункт поза межами населеного пункту, в якому розташований відповідний мистецький ліцей.

Учні із встановленою інвалідністю можуть проживати в пансіоні у святкові дні та вихідні (крім канікул) за індивідуальним графіком, а також на підставі письмової заяви одного з батьків або іншого законного представника. Інші учні можуть проживати в пансіоні у святкові дні та вихідні (крім канікул) за індивідуальним графіком, але не більше ніж чотири вихідні та один святковий день на місяць.

Новий Порядок допоможе створити умови для розмежування понять освітньої послуги та послуги проживання в пансіоні закладу освіти.

Нагадаємо, Уряд затвердив положення про ліцей.