A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, Державний стандарт базової середньої освіти та розпочато впровадження реформи шкільного харчування – підсумки роботи Уряду

Опубліковано 16 березня 2021 року о 13:54


Рік тому, в березні 2020 року, було сформовано новий склад Уряду під керівництвом Дениса Шмигаля. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про основні досягнення МОН за цей період.

«Перед нами постали надзвичайно серйозні соціальні та суспільні виклики, пов’язані з пандемією. Спільними зусиллями державної влади, органів місцевого самоврядування, освітян і науковців нам вдається долати труднощі, забезпечувати стабільне функціонування системи освіти та її неперервний розвиток», – зазначив Сергій Шкарлет.

Зокрема, у вересні 2020 року затверджено Державний стандарт базової середньої освіти, на основі якого розроблено Типову освітню програму для 5-9 класів, та розпочато розроблення модельних навчальних програм. 

Також Урядом у серпні 2020 року схвалено Концепцію розвитку STEM-освіти, реалізація якої передбачена до 2027 року.

У січні 2021 року Міністерством спільно з науковцями та педагогами розроблено й затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, який є державним стандартом дошкільної освіти.

За ініціативи та під патронатом Першої леді України сьогодні активно впроваджується реформа шкільного харчування, яка знайшла свою підтримку в суспільстві. За дорученням Президента України розроблено та презентовано План модернізації професійної (професійно-технічної освіти), який лежить в основі Стратегії розвитку системи профосвіти.

Відповідно, одним із ключових завдань у 2021 році у сфері професійної (професійно-технічної освіти) є затвердження Стратегії  розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на період до 2023 року.

У 2020 році за квотою-2 мали право вступати не тільки діти з тимчасово окупованого Криму та м. Севастополя, а й діти з тимчасово окупованого Донбасу та лінії зіткнення.

З 2020 року вперше запрацювала окрема Урядова гаряча лінія (0-800-504-425) для вступників з тимчасово окупованих територій. 

МОН спільно з Мінцифри, УІРО та ГС «Освіторія» розробили та презентували 11 грудня 2020 року національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн», яка функціонує як застосунок для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів. 

«Як бачимо, низка  важливих питань ще потребує розв’язання за нашої спільної активної участі у створенні освіченого та інноваційного суспільства. Лише спільними зусиллями ми зможемо досягти мети», – підкреслив очільник МОН.

Насамкінець Міністр висловив подяку кожному за підтримку та віру в ті зміни на краще, що відбуваються в Україні.