A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра Віра Рогова обговорила питання співпраці з Послом Вірменії в Україні Тіграном Сейраняном

Опубліковано 28 січня 2021 року о 09:53


Днями відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки України Віри Рогової з Надзвичайним і Повноважним Послом Вірменії в Україні Тіграном Сейраняном. 

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці в галузі загальної середньої освіти,  зокрема відкриття у м. Одеса українсько-вірменської школи з вивченням вірменської мови, літератури, історії та культурних традицій вірменської діаспори в Україні.

«Ми зацікавлені в тому, щоб підтримувати на національному рівні якість та доступність освіти. Відкриття такої школи дозволить розвинути навчальний потенціал дітей шляхом обміну методик та практик організації, а також викладання», – зазначила Віра Рогова.

Проєкт був ініційований головою Благодійного фонду імені Святого Григорія Просвітителя Суреном Сарданяном та член правління цього ж фонду Ліліт Карапетян.

Ініціатива була підтримана місцевою владою Одеської області та обговорена представниками засновника закладу з Міністерством освіти, науки, культури і спорту Республіки Вірменія під час робочої зустрічі в грудні 2020 року.

Планується, що заклад буде створений для зміцнення співробітництва в галузі освіти, обміну професійним досвідом та поглиблення вивчення культурної спадщини, наукових досягнень України та Вірменії. Будівля школи споруджується за активного сприяння вірменської громади м. Одеси. Відкриття закладу планується у вересні 2021 року. 

Також сторонами було обговорено питання подальшої співпраці в галузі загальної середньої освіти та створення Дорожньої карти співробітництва.

Нагадаємо, МОН України має намір посилити співпрацю у сфері освіти і науки з Республікою Таджикистан.