A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра ознайомився зі станом готовності закладів освіти Прикарпаття до нового навчального року

Опубліковано 11 серпня 2022 року о 17:05


Сьогодні, 11 серпня 2022 року, заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов з робочим візитом перебуває в Івано-Франківській області, у межах якого відвідав заклади освіти в місті Івано-Франківськ, місті Калуш та смт Брошнів-Осада; оглянув стан укриттів у них; поспілкувався з колективами про готовність розпочинати освітній процес та виклики, які нині є актуальними і потребують вирішення.

«Прикарпаття є тим регіоном України, де заклади освіти не зазнали руйнувань внаслідок військової агресії рф, проте вимоги до початку навчання в очному режимі єдині для всіх областей. А саме: наявність облаштованих укриттів, що вміщатимуть усіх учасників освітнього процесу», – зазначив Олексій Шкуратов.

За його словами, батьки мають право ознайомитися зі створеними умовами у сховищах, аби бути впевненими, що їхні діти перебуватимуть у безпеці. 

З керівництвом та колективом Херсонського державного університету, який переміщено на базу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника разом із ВСП Бериславським фаховим педагогічним коледжем імені В.Ф. Беньковського та Генічеським фаховим коледжем, заступник Міністра обговорив перебіг вступної кампанії та кадрові питання. 

Від початку повномасштабного вторгнення рф з тимчасово окупованих територій до Івано-Франківської області переміщено 3 заклади вищої освіти разом із закладами фахової передвищої освіти, які є їхніми відокремленими структурними підрозділами. 

Також за участю заступника Міністра Олексія Шкуратова, начальника ОВА Світлани Онищук, директора департаменту освіти та науки Віктора Кімаковича проведена нарада щодо підготовки закладів освіти Прикарпаття до початку навчального року в умовах воєнного стану. 

Нині в області проведено обстеження наявності будівель цивільного захисту в усіх закладах освіти. За результатами цієї роботи складаються відповідні акти оцінювання об'єкта (будівлі, споруди, приміщення). Зокрема, на сьогодні готові до використання за призначенням 86 захисних споруд цивільного захисту, у 320 організовано споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, 47 закладів буде розміщено у захисних спорудах цивільного захисту, спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях інших суб’єктах господарювання.

Нагадаємо, Андрій Вітренко оглянув стан захисних споруд у закладах освіти Києва.