A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра Олексій Шкуратов ознайомився зі станом готовності закладів освіти Вінниччини до нового навчального року

Опубліковано 11 серпня 2022 року о 11:30


10 серпня 2022 року заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов з робочим візитом перебував у Вінницькій області. 

З метою ознайомлення зі станом підготовки закладів освіти до початку нового навчального року під головуванням заступника Міністра відбулася нарада з начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим, першим заступником начальника ОВА Наталією Заболотною, керівниками органів управління освітою територіальних громад області та представниками Нацполіції, ДСНС і Держпродспоживслужби.

Під час наради Олексій Шкуратов наголосив на необхідності зробити все можливе, щоб розпочати освітній процес вчасно і безпечно для дітей та педагогів. 

«Безпека – понад усе. У разі відсутності у закладах освіти та прилеглих будівлях укриттів для усіх учасників освітнього процесу, розглядатиметься питання щодо дистанційного формату або навчання у закладах освіти, які мають такі сховища. Умовою традиційного формату навчання, коли учні та студенти зможуть повернутися за шкільні парти та до аудиторій університетів є наявність облаштованого за всіма вимогами укриття», – зазначив Олексій Шкуратов. 

Заступник Міністра нагадав, що рішення щодо режиму освітнього процесу в кожній територіальній громаді залежно від безпекової ситуації прийматимуть начальники ОВА, а батьки мають право обирати формат навчання своїх дітей, однак здобувачам освіти також необхідний зв’язок із вчителями та викладачами, спілкування з однолітками.

«Міністерство рекомендує розпочати навчання в режимі офлайн там, де це дозволяє безпекова ситуація. Але в регіонах, де зараз тривають військові дії, освітній процес може бути організований лише в дистанційному режимі», – підкреслив Олексій Шкуратов.

За його словами, нині за результатами перевірок, проведеними спеціальними комісіями, 36% закладів освіти готові до початку нового навчального року. Однак цей показник варіюється від 20% до 70% у різних регіонах.

На Вінниччині функціонують 1482 заклади освіти. Відповідними місцевими комісіями обстежено 865 об’єктів (58%). 447 із обстежених закладів готові або обмежено готові до облаштування безпечного навчального процесу: підготовлено 112 захисних споруд цивільного захисту; 242 найпростіших укриття; 93 укриття інших суб’єктів господарювання. Більшість завершальних обстежень заплановано провести з 15 до 19 серпня.

Також заступник Міністра закликав керівників управлінь та департаментів освіти і науки донести до директорів шкіл необхідність проведення ознайомлення батьків учнів із спорудами цивільного захисту, розташованими у них.

Нагадаємо, заступник Міністра ознайомився зі станом підготовки до нового навчального року закладів освіти Чернівецької області.