A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступник Міністра Артур Селецький обговорив питання цифрової трансформації з освітянами Київщини

Опубліковано 22 лютого 2021 року о 11:05


У Київській області відбувся онлайн-воркшоп «Цифрова трансформація в освіті: сучасні практики використання е-щоденників та е-журналів» за участю заступника Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького.

До обговорення долучилися керівництво Київської обласної державної адміністрації та комунального закладу КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», 300 управлінців та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Під час заходу Артур Селецький презентував державну електронну платформу E-journal.iea.gov.ua та зазначив, що нове програмне забезпечення розроблене на базі державної модульної системи АІКОМ (раніше ДІСО), яка відома багатьом освітянам як інструмент збору освітньої статистики. 

Система має доволі зручний та зрозумілий для освітян інтерфейс. А ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, можуть уже найближчим часом відмовитися від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН України працює над нормативно-правовим врегулюванням цього питання.

Директорка департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко наголосила на важливості розбудови діджитального освітнього середовища Київщини та актуальних напрямах цифрового розвитку в школах.  

Завідувачка відділу дистанційного навчання КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Алла Борбіт представила результати експрес-опитування користувачів е-журналів та е-щоденників у закладах загальної середньої освіти.

Учасники воркшопу обмінялися досвідом використання електронних щоденників і журналів від e-journal, e-school, moodle, HUMAN, Atoms, «Моя школа» ТОВ «Національні освітні технології» та «Нові знання», обговорили перспективи їх запровадження в освітній процес усіх закладів освіти області.

За результатами заходу сформовано спільні пропозиції щодо вдосконалення практики використання електронних щоденників та журналів у закладах освіти Київської області. 

Довідково.

Вчителі Київської області є активними користувачами сучасних електронних засобів навчання. Зокрема, е-щоденниками та е-журналами на Київщині користуються 196 закладів загальної середньої освіти. Такі вебсервіси призначені для надання в електронному вигляді інформації про успішність учнів. Питання набуло особливої актуальності під час жорстких карантинних обмежень, коли освітній процес необхідно було організовувати з використанням дистанційних технологій. 

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендації школам для роботи під час адаптивного карантину з 24 лютого 2021 року.