A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця Міністра взяла участь у ХХІ «Сковородинівських читаннях» в університеті Переяслава

Опубліковано 06 жовтня 2022 року о 17:25


В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі розпочалася ХХІ Міжнародна конференція «Сковородинівські читання». Протягом двох днів на її учасників чекають секційні засідання, позапанельні розмови, культурна програма, виставки творчих робіт сковородинівців, екскурсії музеями й історичними місцями Переяслава. Цього року радість зустрічі затьмарена не лише війною, яка нині точиться в нашій країні, а й нещодавньою втратою незмінного організатора читань – академіка Академії вищої освіти України, відмінника народної освіти України, доктора філологічних наук, професора, сковородинознавця, літературознавця-медієвіста, рухівця, просвітянина Миколи Корпанюка. 

До участі в заході долучилася заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова. 

«Це дуже знаменита конференція, яка гуртує усіх, хто робить надзвичайно багато для розвитку системи нашої освіти і науки. Постать Григорія Сковороди нині розглядається не лише як філософа, мандрівника, а й патріота, адже переглядаючи усю його творчість, ми відкриваємо його ще більше. І це надважливо, бо живемо у непрості часи, маємо великі втрати. Нам треба відкривати Сковороду через національно-патріотичне виховання», – зазначила заступниця Міністра.

Віра Борисівна відвідала волонтерський корпус закладу та ознайомилася зі сковородіаною університету, виставкою творчих робіт викладачів і студентів відділення «Образотворче мистецтво» Університету Григорія Сковороди в Переяславі за сковородинівською тематикою.

Також у ХХІ «Сковородинівських читаннях» узяв участь ректор Університету Григорія Сковороди Віталій Коцур.

«Григорій Савич був наділений багатьма талантами – це поет, філософ, викладач-новатор, музикант, співак і поліглот. Він залишив нам у спадок власні теорії «філософії серця» і «сродної праці». Справжнім покликанням Савича була педагогічна діяльність. Постать Сковороди через 300 років щоденно пробуджує до освітньої та наукової діяльності, глибинних роздумів про суть життя і любові до України. Не викликає подиву те, що у ювілейний рік саме зі сковородинівської альма-матер стартував всеукраїнський марафон «Сковорода-300», – зауважує ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Уже завтра учасники продовжать презентувати свої розвідки в межах секційних засідань. 

Нагадаємо, залишки освітньої субвенції повинні ефективно працювати на підтримку освіти та економіки України.