A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця Міністра освіти і науки України обговорила з Держсекретарем Міністерства освіти і досліджень Норвегії навчання українських учнів у норвезьких школах

Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 10:10


24 жовтня 2022 року відбулася зустріч заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової та Державного секретаря Міністерства освіти і досліджень Норвегії Сіндре Лісьо.

Під час зустрічі Віра Рогова презентувала стислий огляд теперішньої ситуації в освіті в Україні, зокрема розповіла про кількість пошкоджених шкіл, відбудову закладів освіти, підготовку до зими, кількість переміщених осіб та потреби в гаджетах.

Заступниця Міністра освіти і науки України подякувала Норвегії за підтримку та допомогу нашій державі, зокрема демократизацію української освіти через програму Європейського центру Вергеланда «Демократична школа» та зацікавленість Міністерства у подальшій співпраці в межах цієї програми.

Також Віра Рогова наголосила на важливості збереження для українських дітей, які тимчасово перебувають за кордоном, можливостей вивчати українську мову, літературу, історію України поряд з навчанням у норвезьких школах. Звернула увагу на зацікавленість у співпраці з питань статистики та моніторингу становища дітей українських шкіл і дитсадків у Норвегії.

Окрім того, Віра Рогова висловила зацікавленість у співпраці для забезпечення майбутньої реінтеграції дітей після повернення в Україну, допомозі з адаптаційним періодом: підтримка програми викладання української мови, літератури та історії; допомога в організації вступних іспитів, співпраця з визначення прогалин та відмінностей у навчальних програмах, співпраця з визнання норвезької шкільної освіти в Україні тощо.

Заступниця Міністра поінформувала про можливості навчання українських дітей, які перебувають у Норвегії, за українськими програмами через Міжнародну українську школу, освітні хаби та створення окремих шкіл. Звернула увагу на необхідності надання психологічної підтримки українським дітям. Підкреслила важливість подальшої співпраці з Норвегією у сфері освіти.

Нагадаємо, у МОН відбулася зустріч Міністра освіти і науки та представника Європейської комісії.