A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Застосування систем відновлювальної енергетики в Україні та Європі обговорили під час україно-польської панельної дискусії

Опубліковано 16 травня 2022 року о 12:30


До Дня Європи-2022 9 травня в Київському професійному коледжі відбулася україно-польська панельна дискусія «Європейські цінності. Європейська спільнота. Переваги застосування відновлювальної енергетики».

Захід був проведений разом із польськими партнерами на базі Навчально-практичного центру відновлювальної енергетики, що створений і діє в Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Мета заходу – сприяти обізнаності молоді щодо європейського вектору розвитку України, європейських цінностей, на яких ґрунтується єдність та порозуміння європейської спільноти. Серед завдань панельної дискусії є питання щодо здійснення культурного та наукового обміну між молоддю України та Польщі, усвідомлення спільного європейського майбутнього, а також обговорення перспектив застосування систем відновлювальної енергетики в Україні та Європі як неодмінної складової енергонезалежності. 

На зустрічі виступили спікери Пленарної частини: генеральна директорка директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік, директор Київського професійного коледжу Василь Петрович, директор Комплексу шкіл та закладів професійної освіти м.Білява Іренеуш Рутовіч, президентка Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти Катерина Мірошніченко, директор з маркетингу компанії Hewalex Іренеуш Єлень, завідувачка відділення «Київ – столиця» Київської Малої академії наук учнівської молоді Наталія Голованова, директорка Міжнародної неурядової організації European Media Platform Оксана Приходько.

Учнівська спільнота, педагогічні працівники та запрошені спікери заявили про солідарність з європейським вибором України, засвідчили повагу та щиру подяку нашим польським друзям. Також на заході відзначили актуальність теми енергетичної незалежності, ефективного впровадження систем відновлювальної енергетики, особливо в теперішніх умовах військового стану. Серед тем фахового спрямування обговорили перспективи впровадження «зеленого інтернету», що можливий завдяки технічній підтримці автономності та енергонезалежності датацентрів, а також визначили можливі вектори розвитку професійної підготовки за напрямом відновлювальних джерел енергії.

Нагадаємо, Уряд урегулював питання академічної мобільності.