A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заклади профосвіти та студенти-педагоги зможуть планувати практику на окремій платформі – її розроблять у межах проєкту Erasmus+ PAGOSTE

Опубліковано 16 березня 2021 року о 15:26


Студенти-педагоги, які під час навчання у виші мають проходити практику в закладах профосвіти, зможуть знайти місце для стажування на окремій інтернет-платформі. Водночас профтехи розміщуватимуть там інформацію про потребу в практикантах і бажаний напрям їхньої спеціалізації. 

Як працюватиме майбутня платформа взаємодії між стейкхолдерами, обговорили учасники проєкту Erasmus+ PAGOSTE під час круглого столу «Розробка та впровадження механізмів управління на основі партнерства при підготовці педагогічних кадрів для системи професійної освіти: концепції ефективного функціонування».

Планується, що така платформа буде створена найближчим часом, а заклади-учасники проєкту зможуть скористатися її можливостями в тестовому режимі.

Загалом у зустрічі взяли участь 180 осіб. Серед них – співробітники навчально-методичних центрів профосвіти, викладачі університетів, які долучилися до підготовки викладачів професійної освіти, роботодавці, представники МОН та іноземні освітні експерти.

Окрім проєкту інтернет-платформи, учасники заходу обговорили концепції підготовки викладачів профосвіти на основі партнерства, розроблені українськими закладами вищої освіти, а також створення асоціації з розвитку професійної та неперервної освіти.

Докладно про проєкт PAGOSTE можна прочитати за покликанням.

Нагадаємо, на Сумщині 36 представників навчально-методичних центрів та адміністрації закладів профосвіти пройшли навчання IT-навичкам.