A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Захист освітян від коронавірусу є одним із пріоритетів МОН, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 14 квітня 2021 року о 11:57


Працівників освіти, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, за їхнім бажанням, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України 25 березня 2021 року. 

«Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням заходів безпеки є важливим та необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року. Дякую своїм колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО. Хочу наголосити, що вакцинування відбуватиметься добровільно. Наше основне завдання – організація безпечних умов для проходження тестування», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зазначимо, що освітян вакцинуватимуть організовано мобільними бригадами з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватись та планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Працівники освіти, які залучені до ЗНО та мають бажання вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій. Вони, своєю чергою, узагальнять списки та передадуть їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

«Ковід ковідом, але життя триває. Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, поступали до університетів, реалізовували свої мрії. Тому проведення ЗНО є дуже важливим процесом. Відповідно, наш обов’язок – захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці», – зазначив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

Через 28 днів після щеплення першою дозою працівників сфери освіти, які матимуть бажання щеплюватися, вакцинують другою дозою з тієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто за кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Нагадаємо, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня й триватиме до 15 червня. 

Крім працівників, залучених до ЗНО, першою партією вакцини щеплюватимуть маломобільні групи населення і тих, хто за ними доглядає, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, та співробітників патрульної поліції й Державної міграційної служби.

Довідково.

Перша партія у 200 тис. доз вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech надійшла до України 25 березня  і  проходила лабораторний контроль до 10 квітня. Україна має контракт на отримання 1,9 млн доз цієї вакцини.

CoronaVac – це інактивована вакцина в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібні дві дози вакцини, інтервал введення яких становить 14-28 днів. 

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру: 0 800 60 20 19.