A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти 51 університет з України бере участь у Програмі Європейського Союзу «Еразмус+»

Опубліковано 09 листопада 2022 року о 10:45


Тринадцять проєктів, у яких бере участь 51 університет та інші організації з України, було відібрано на фінансування за Програмою Європейського Союзу «Еразмус+» задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти. Загалом у конкурсі перемогли 145 проєктів. 

Україна має найбільшу кількість проєктів у регіоні «Східного партнерства» і входить до 12 найкращих країн-учасниць Програми.

Проєкти сприятимуть реформам вищої освіти в Україні на основі провідних практик та досвіду партнерів з університетів країн-членів ЄС.

Грантодавцями-координаторами проєктів є чотири українські університети: Буковинський державний медичний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Державний університет «Житомирська політехніка», Чорноморський національний університет імені Петра Могили.

Партнерство об’єднує 6 переміщених університетів з тимчасово окупованих територій. П’ять університетів є партнерами у трьох проєктах: Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (переміщений), Національний університет «Чернігівська політехніка», Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Національний університет «Львівська політехніка». 

Серед профінансованих проєктів 9 національних та 4 міжнародні. Серед проєктних команд – 65 партнерів із 24 країн, які представляють Австрію, Албанію, Бельгію, Вірменію, Грецію, Грузію, Естонію, Іспанію, Італію, Казахстан, Латвію, Литву, Молдову, Німеччину, Польщу, Португалію, Словаччину, Словенію, Туреччину, Узбекистан, Хорватію, Чехію, Чорногорію, Швецію. 

Довідково

«Еразмус+» – програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту.

Нагадаємо, з 7 до 10 листопада триває серія всесвітніх вебінарів «Еразмус+» щодо проєктів у 2023 році.