A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЮНІСЕФ та EdEra започатковують онлайн-курс для вчителів про здорове харчування дітей

Опубліковано 26 травня 2022 року о 14:40


Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з освітньою платформою EdEra розробили онлайн-курс «Основи здорового харчування для учнів 1–4 класів». Матеріали будуть корисними для працівників літніх таборів для відновлення дітей, центрів для переселенців та інших освітніх закладів чи закладів дозвілля.

Повномасштабна війна в Україні змусила сотні тисяч сімей вимушено покинути домівки та переїхати до більш безпечних областей країни або за кордон. Попри кризу, понад 12,6 тис. українських шкіл налагодили дистанційну роботу — у них навчається майже 3,7 млн учнів. Також працюють центри для вимушених переселенців, літні табори, в яких зокрема відновлюватимуть моральний стан малечі. Тому забезпечення регулярного та здорового харчування для дітей в умовах війни є пріоритетним завданням.

Через обмежений доступ до різноманіття продуктів надзвичайно важливо розповідати про принципи здорового харчування. Адже правильний денний розподіл продуктів допоможе малечі бути енергійними і здоровими.

ЮНІСЕФ та EdEra представляють онлайн-курс, який складається із 5 модулів і присвячений принципам збалансованого харчування. Відео, лекції та сценарії уроків роз’яснять учителям початкових класів, як:

  • говорити з дітьми та батьками про здорову їжу;
  • допомогти учням обрати смачне та корисне меню на щодень;
  • сформувати харчові звички здорових і сильних дітей.

Зареєструватися на безплатний онлайн-курс можна за посиланням.

Учителі, які пройдуть перші чотири модулі, зможуть скласти фінальний тест, аби одержати сертифікат та провести уроки у школах, літніх таборах або центрах для переселенців. Перші 300 учителів, які складуть тест, отримають від ЮНІСЕФ ігрові набори на тему здорового харчування для учнів молодшої школи.

Онлайн-курс створено за підтримки Уряду Швейцарії в межах реформи системи харчування в українських закладах освіти, яку в 2020 році ініціювала Перша леді Олена Зеленська.

Нагадаємо, в Україні працює платформа про здорове харчування у школах «Знаїмо».