A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЮНЕСКО сприяє залученню нових партнерів та донорів для забезпечення безперервності освіти в Україні в умовах війни

Опубліковано 02 червня 2022 року о 17:25


Сьогодні, 2 червня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч з асистенткою Генерального директора ЮНЕСКО з питань освіти Стефанією Джанніні.

Сторони обговорили розвиток поточних проєктів щодо підтримки України Глобальною освітньою коаліцією, а також процес передання 43 тис. ноутбуків учителям, які Україна очікує отримати в межах підписаної угоди з Google. 

«До початку нового навчального року ці ґаджети мають бути в учителів», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр подякував пані Джанніні за підтримку у проведенні НМТ у країнах Європи. 

«Сьогодні ми вже маємо підтвердження про надходження фінансової допомоги і розроблення системи для проведення НМТ успішно розпочато. Упевнений, що всупереч військовій агресії рф, вступна кампанія 2022 року відбудеться за планом і кожен випускник стане студентом омріяного ЗВО», – повідомив Сергій Шкарлет.

Окремою темою розмови була психосоціальна підтримка освітян та дітей в Україні. Також Сергій Шкарлет і Стефанія Джанніні обговорили залучення нових партнерів та донорів для забезпечення безперервності освіти в Україні в умовах війни.

Міністр поінформував пані Джанніні, що з ініціативи Президента України Володимира Зеленського створено платформу «United24», завдяки якій кожен може зробити свій внесок у підтримку України, зокрема освіти і науки.

Завдяки сприянню ЮНЕСКО за останні два місяці були проведені зустрічі із більш ніж 20 членами Глобальної освітньої коаліції, які виявили готовність співпрацювати з Міністерством освіти і науки України та надавати всебічну підтримку Україні. 

Нагадаємо, Міністр освіти і науки повідомив, що напрацьовано низку механізмів, які дозволять дітям із ТОТ дистанційно вступати до ЗВО України.