A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ЮНЕСКО підтримує Україну – Сергій Шкарлет

Опубліковано 14 березня 2022 року о 10:09


Учора, 13 березня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів онлайн-зустріч з асистентом Генерального директора ЮНЕСКО з питань освіти пані Стефанією Джанніні.

Міністр звернувся до пані Стефанії з проханням підтримати українських учнів, студентів, вчителів і викладачів у доступі до освітнього та наукового процесу в надзвичайно непростий час для України.

Пані Стефанія засвідчила абсолютну підтримку народові України та зазначила, що команда ЮНЕСКО готова надавати експертну допомогу для розширення та посилення системи дистанційної освіти України.

Водночас пані Стефанія зазначила, що ЮНЕСКО в межах мандату проаналізує можливості для тимчасово евакуйованих до ЄС громадян України, особливо здобувачів вищої освіти. Пані Джанніні повідомила, що університети деяких країн активно надають підтримку студентам і академічним кадрам, а також готові допомагати їм у процесі навчання та діяльності.

Також Сергій Шкарлет попросив пані Стефанію особливу увагу приділити аналізу ситуації, яка склалася внаслідок нещадного руйнування пам'яток культури, зокрема закладів освіти, адже агресивні дії окупантів призведуть до геноциду людства та історії.

Крім цього, у зв’язку з небаченим проявом російської агресії, Міністр звернувся до пані Стефанії з закликом підтримати закриття неба над Україною.

«На території України функціонує 5 потужних атомних електростанцій, “мирні атоми” у разі пошкодження спричинять катастрофу не лише для України, а й для всього світу. Саме тому питання закриття неба є надважливим для нас», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, МОН залучає ізраїльських фахівців до проведення тренінгів щодо організації навчального процесу під час бойових дій.