A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Європейський центр сучасних мов при Раді Європи створив сайт для підтримки мовної інтеграції переселенців з України

Опубліковано 05 травня 2022 року о 17:05


Європейський центр сучасних мов при Раді Європи розробив сторінку для підтримки мовної інтеграції переселенців з України. На сайті представлені інструменти для адаптації дітей до нового середовища та шкіл. Деякі матеріали розроблені спеціально для нових реалій, які виникли внаслідок агресії російської федерації на території України. Інші адаптовані з набору інструментів для дорослих, який було розроблено в межах проєкту Ради Європи з лінгвістичної інтеграції дорослих мігрантів (LIAM). 

Матеріали призначені для допомоги організаціям, вчителям і волонтерам, які надають мовну підтримку дітям-біженцям, що прибули з України та не знають або недостатньо знають мову нової країни. 

На сайті представлено дев’ять інструментів, перекладених на мови сусідніх країн, що приймають найбільшу кількість вимушених переселенців з України: угорську, польську, румунську, словацьку та чеську.

Крім того, на сайті можна доєднатися до семінарів за такими темами:

  • 5-6 травня: національний освітній семінар «Підтримка багатомовних класів» для вчителів, вихователів, шкільних адміністраторів, політиків, батьків;
  • 12 травня: вебінар «Підтримка лінгвістичної інтеграції молодих біженців з України» для вихователів і вчителів (мовних та інших предметів).

Нагадаємо, Рада Європи створила спеціальну сторінку для адаптації українських дітей до європейських освітніх стандартів.