A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Європейська Комісія запустила перший комплексний конкурс проєктів «European Green Deal Call H2020»

Опубліковано 25 вересня 2020 року о 14:20


У межах програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» Європейська Комісія (ЄК) запустила перший комплексний конкурс проєктів «European Green Deal Call H2020» за напрямом «Європейський зелений курс».

Українські дослідники можуть долучитись до участі в конкурсі та сприяти трансферу сучасних європейських технологій в Україну. 

Конкурс було представлено під час щорічної конференції ЄК «Європейські дні досліджень та інновації»,що відбулась 22-24 вересня 2020 року.

Бюджет конкурсу складає орієнтовно 1 млрд євро. Кінцевий термін подання заявок  26 січня 2021 року. Обрані проєкти реалізовуватимуться з вересня 2021 року.

Європейська Комісія профінансує проєкти в десяти сферах:

  • підвищення кліматичних амбіцій (зменшення викидів на 55% до 2030 року);
  • чиста, доступна та безпечна енергія;
  • промисловість для чистої та циркулярної економіки;
  • енергозберігаючі та економічні будівлі;
  • стійкий та розумний транспорт;
  • стратегія «Від лану до столу» справедлива, здорова та екологічно чиста система харчування;
  • біорозмаїття та екосистеми;
  • нульове забруднення, нетоксичне середовище;
  • зміцнення знань про «Європейський зелений курс»;
  • розширення прав і можливостей громадян, їх залучення  до реалізації «Європейського зеленого курсу».

Під час цьогорічної конференції ЄК «Європейські дні досліджень та інновації» Виконавчий віце-президент ЄК з питань Європейської зеленої угоди Франс Тіммерманс зазначив, що швидкі відповіді щодо шляхів зеленої трансформації наразі потрібні як урядам держав-членів, промисловості, енергетичному сектору, так і простим людям, які прагнуть зрозуміти та повірити в цей процес.

Окрім того, у межах проєкту «Підтримка дослідницького та інноваційного співробітництва країн Східного партнерства з Європейським Союзом» ЄК за участі Агенції з керування проєктами Німецького науково-дослідного аерокосмічного центру (DLR Project Management Agency) організовує віртуальні тренінги стосовно подачі заявок на European Green Deal Call H2020.

2 жовтня 2020 року відбудеться тренінг стосовно пріоритетів 1-5 European Green Deal Call H2020. Реєстрація доступна за посиланням.

8 жовтня 2020 року тренінг стосовно пріоритетів 6-10. Реєстрація за посиланням.

Наголошуємо, що кількість місць для участі в тренінгах обмежена. 

Також українських дослідників запрошують взяти участь у Першому європейському конкурсі «Greenathon». Конкурс проходитиме онлайн 27-30 жовтня 2020 року. 

Детальніша інформація про захід та умови участі за посиланням

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року стартують осінні лекції про науку для підлітків 13-17 років від програми Science Teens Platform.