A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Єдине фахове вступне випробування складали понад 14 тисяч вступників

Опубліковано 02 липня 2021 року о 17:32


Сьогодні, 2 липня 2021 року, відбулося єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури на спеціальності «Право» і «Міжнародне право». 

За оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь в єдиному фаховому вступному випробуванні взяли 14 002 особи, тобто 85,9% від загальної кількості зареєстрованих. Три учасники ЄФВВ не були допущені до пунктів тестування. 

Через порушення процедури тестування 5 учасників дочасно припинили роботу над виконанням завдань тестів з права і «ТЗНПК» (тест загальних навчальних правничих компетентностей).

Тестові зошити з права і «ТЗНПК» розміщено в розділі «Вступні до магістратури. Матеріали ЄВІ/ЄВФФ», а правильні відповіді – у цьому ж розділі до 5 липня.

Зазначимо, особи, які не змогли взяти участь в основній сесії ЄВІ/ЄФВВ через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 3 календарних днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Участь у додатковій сесії можуть взяти вступники, які:

  1. Брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але стосовно них допущено порушення процедури проведення вступних випробувань, яке вплинуло на об’єктивність встановлення його результатів, що підтверджено відповідним рішенням регламентної комісії;
  2. Брали участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ, але не змогли завершити виконання завдань вступних випробувань у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням інших обставин у пункті тестування, що підтверджено відповідними рішеннями регламентних комісій;
  3. Не змогли взяти участь в основній сесії ЄФВВ/ЄВІ через причини, які не залежали від їхніх дій та волі та на які вони не могли вплинути.

У разі неявки на основну сесію через хворобу  до регіонального центру разом із заявою необхідно подати – один із документів, зазначених в абзацах 2 – 5, 8, 9 підпункту 1 пункту 2 наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України.

Сьогодні фахові комісії з питань оцінювання виконання завдань з блоків єдиного фахового вступного випробування вже ухвали правильні відповіді з ТЗНПК та з Права.

Результати єдиного фахового вступного випробування у шкалі 100-200 балів будуть розміщені в «Кабінеті учасника ЄВІ/ЄФВВ» до 13 липня.

Нагадаємо, за добу створено понад 38 тисяч електронних кабінетів.